latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:53 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

Penzioneri zadovoljni odnosom Vlade i dinamikom povećanja penzija

Prihodi Fonda PIO su stabilni. Penzije u Republici Srpskoj su redovne i neće kasniti. U proteklih 11 godina penzije su rasle 93 odsto, a prihodi su u odnosu na prošlu godinu veći za 1,28 odsto. U Udruženju penzionera Republike Srpske zadovoljni su odnosom Vlade prema najstarijoj populaciji i dinamikom povećanja izdvajanja za penzionere.
Ratko Trifunović - Foto: RTRS
Ratko TrifunovićFoto: RTRS

Vlada Republike Srpske brine o materijalnom položaju najstarije populacije. Redovno obezbjeđuje sredstva za isplatu penzija, ali i pruža druge vidove pomoći, rekao je gostujući u emisiji "Zajednički talas" Radija Republike Srpske predsjednik Udruženja penzionera Srpske Ratko Trifunović. Zadovoljan je, kaže, i dinamikom povećanja izdvajanja za penzionere.

- Penzioneri su prioritet u isplati iz trezora Srpske. Zaslugom Vlade Srpske penzije se redovno isplaćuju, do desetog u mjesecu. Kada se steknu uslovi u budžetu, Vlada Srpske poseže i za vanrednim povećanjem u toku godine. Osim toga, već pet godina finansira i banjsku rehabilitaciju za 1.000 penzionera - naveo je Trifunović.