latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:18 ⇒ 13:28 | Autor: sputniknews.com

Skandal u finalu: Kontroverzni teniser sa tribina provocirao igrača (VIDEO)

Bernard Tomić, australijski teniser hrvatskog porijekla, izbačen je tokom finala turnira u Santo Domingu jer je sa tribina provocirao Andresa Andradea koji je igrao protiv Damira DŽumhura, tenisera iz Bosne i Hercegovine.
Bernard Tomić (Foto: EPA/ETIENNE LAURENT) -
Bernard Tomić (Foto: EPA/ETIENNE LAURENT)

Nesvakidašnja situacija dogodila se tokom finala čelendžera u Santo Domingu. Damir DŽumhur osvojio je titulu pobjedom nad Andresom Andradeom rezultatom 6:4, 6:4, ali glavni akter meča sjedio je na tribinama.

Bernard Tomić pomno je pratio meč i sve vrijeme se šetao kako bi prelazio na stranu sa koje je Andrade. Cilj mu je bio da ga dekocentriše i provocira, a Ekvadorac je tražio da ga izbace sa meča.

Australijski teniser nije želio da prestane i na kraju su supervizor i obezbjeđenje morali da reaguju i udalje ga sa tribina.

Sukob je počeo još ranije kada su se Andrade i Tomić sastali u četvrtfinalu, a australijski teniser odbio je da se pozdravi sa protivnikom kada je izgubio taj meč.

Da haos na meču bude veći u publici je bilo navijača koji su provocirali DŽumhura pa će tako finale ostati upamćeno po velikom skandalu.