latinica  ћирилица
21/08/2024 |  14:41 | Autor: RTRS

Karan i Kostrešević u Trebinju: MUP garant bezbjednosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas, zajedno sa direktorom Policije Republike Srpske Sinišom Kostreševićem Policijsku upravu Trebinje, gdje je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Sinišom Laketom i saradnicima.
Karan i Kostrešević u Trebinju - Foto: Ustupljena fotografija
Karan i Kostrešević u TrebinjuFoto: Ustupljena fotografija

Laketa je upoznao Karana i Kostreševića sa stanjem bezbjednosti na teritoriji ove uprave, koje je ocijenjeno kao zadovoljavajuće, saopšteno je iz PU Trebinje.

Karan se osvrnuo na događaj koji se desio prije dva dana u mjestu Zovi Do, na području opštine Nevesinje, navodeći da se radi na otkrivanju identiteta napadača.

Karan i Kostrešević su obišli i Јedinicu žandarmerije Policijske uprave Trebinje, pohvalivši profesionalnu i brzu reakciju pripadnika ove uprave prilikom rješavanja krizne situacije u mjestu Zovi Do.

- Ovo je jedan od mnogobrojnih primjera u kojima je MUP, Policija Republike Srpske svojom profesionalnošću, zakonitošću i hrabrošću pokazala da je garant bezbjednosti života svih građana Republike Srpske i njihovih imovina - rekao je Karan.

On je pohvalio i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, ističući da je ovo odličan primjer saradnje institucija.