latinica  ћирилица
21/08/2024 |  17:17 ⇒ 17:18 | Autor: SRNA

Vujičić: Nedopustivo ugrožavanje Nešićeve bezbjednosti, nadležni da ozbiljnije reaguju

Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Miroslav Vujičić izjavio je Srni da je nedopustivo i neshvatljivo da u BiH koja teži da bude članica EU, gdje bi svi građani trebali imati ista prava, neko ugrožava bezbjednost ministra bezbjednosti presretanjem službenog vozila, te da očekuje ozbiljnije reagovanje nadležnih organa.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

Vujičić je osudio današnje ugrožavanje bezbjednosti ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića i istakao da će se morati razmisliti o preispitivanju zaštite funkcionera koji dolaze iz Republike Srpske, a obavljaju poslove u Sarajevu.

On je naveo da, prema zakonima i pravilnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, štićena ličnost ima pravo zaštite 24 časa.

- Ne čudi me reakcija pojedinih tužilaca iz Sarajeva, jer to samo govori koja je pozicija Srba koji obavljaju određene poslove u Sarajevu - naglasio je Vujičić reagujući na to što se tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo izjasnio da vozač "rendž rovera" čiji su inicijali K.H. /48/ iz Sarajeva nije počinio krivično djelo kada je danas na Vrbanja mostu presretao vozilo u kojem je bio ministar Nešić i vozila pratnje.

Vujičić je upitao šta bi se desilo da je neko od Srba na bilo koji način ugrozio bilo kog bošnjačkog ministra i da li bi tada reagovali pravosudni organi.