latinica  ћирилица
21/08/2024 |  15:03 | Autor: SRNA

Ugašena užarena masa na deponiji kod Kotor Varoša

Na deponiji u Duratovcima kod Kotor Varoša, koja danima gori, uklonjeno je glavno žarište i zaustavljeno širenje gustog dima, rekao je direktor Komunalnog preduzeća "Bobas" Slobodan Јurić.
Deponija Kotor Varoš - Foto: RTRS
Deponija Kotor VarošFoto: RTRS

- Zahvaljujući nadljudskim naporima radnika Komunalnog preduzeća "Bobas", pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Kotor Varoš i zaposlenih u preduzeću "Petrović" uspjeli smo da pronađemo glavno žarište i uklonimo ga. Teškom mehanizacijom smo prekopali mjesta gdje je požar otišao u dubinu, a zatim smo natapanjem zaustavili širenje gustog dima - rekao je Јurić, koji rukovodi ovom akcijom.

Iz opštine Kotor Varoš apeluju da građani imaju razumijevanja za trenutnu situaciju i da se pridržavaju mjera i preporuka u vezi sa požarima na deponijama, koje je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz ovog instituta ranije je saopšteno da je potrebno da se građani sklone sa mjesta požara na bezbjednu udaljenost, zaštite disajne organe, pokriju nos i usta tkaninom, a ako moraju da borave u blizini onda treba da koristite masku sa zaštitnim filterom, kao i da se sklone u zatvorene prostorije.