latinica  ћирилица
21/08/2024 |  19:18 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Sajam privrede i turizma u Derventi okupio više od stotinu izlagača iz Srpske i regiona (FOTO/VIDEO)

U Derventi je svečano otvoren 18. sajam privrede i turizma. Otvarajući sajam ministar trgovine i turizma Denis Šulić rekao je da Derventa s obzirom na broj privrednika, stope zaposlenosti i izvoza, nosi epitet najboljeg grada u Srpskoj koji može da organizuje ovakvu manifestaciju.
Derventa, sajam privrede i turizma - Foto: RTRS
Derventa, sajam privrede i turizmaFoto: RTRS

- O tome govore brojni pokazatelji - od broja registrovanih privrednih društava, brojnih stranih kompanija, do maksimalne stope zaposlenosti. Drago mi je da Derventa već 18 godina organizuje sajam privrede i turizma i kroz privredu želi da poveže i turističku ponudu ne samo ovog grada već cijelog regiona i cijele Republike Srpske - rekao je Šulić.

On je istakao da je ovaj sajam prepoznat među privrednicima kao sajam gdje oni mogu ostvariti dodatne kontakte i proširiti svoj dio djelovanja.

Derventa, sajam privrede i turizma (Foto: RTRS)

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić istakao je da je važno da je sajam opstao i da se izlagači vraćaju, što je potvrda njegove valjanosti.

- Derventa ima 901 privrednu organizaciju, 216 velikih preduzeća, 570 zanatskih radnji, 113 poljoprivrednih proizvođača u svojstvu gazdinstva, imamo najveći koncentraciju stranog kapitala - 33 strane kompanije - naveo je Simić.

On je dodao da u narednom vremenu treba razmišljati o promjeni naziva sajma, jer među izlagačima ima i poljoprivrednih proizvođača i kućne radinosti.

Svoje mjesto na sajmu pronašlo je više od stotinu izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona.

Sajam traje od 21. do 23. avgusta.

Novitet ovogodišnjeg sajma su bogati sadržaji za djecu.