latinica  ћирилица
22/08/2024 |  08:43 ⇒ 08:46 | Autor: TANЈUG

Na suđenju Urošu Blažiću danas svjedoče oštećeni

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi svjedočenjem oštećenih trebalo da se nastavi suđenje Urošu Blažiću optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Uroš i njegov otac Radiša Blažić, optužen zbog nelegalne nabavke i držanja velike količine oružja, svoju odbranu iznijeli su na jučerašnjem sujdenju.

Tokom jučerašnjeg suđenja Uroš Blažić je prvi put javno izneo odbranu i priznao krivično djelo, međutim nije želio da priča o ubistvima.

Pričao je o oružju i o svom ocu Radiši Blažiću, tvrdeći da mu nije on obezbijedio oružje kojim je masakr počinjen i koje je pronađeno prilikom pretresa kuća.

On je iskoristio svoje pravo da ne odgovara na pitanja.

Radiša Blažić je u potpunosti negirao krivicu navodeći da on nikad nije vidio oružje koje je pronađeno i da ne zna odakle to oružje njegovom sinu.

Drugooptuženi je odgovarao na pitanja advokata, sudije, punomoćnika oštećenih i tužioca, ali ga je sudija nekoliko puta upozorila da ne odgovara pitanjem i da ne remeti suđenje.

Viši sud u Smederevu koji vodi ovo suđenje, iz bezbjednosnih razloga zasjeda u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Pored današnjeg termina suđenje je zakazano i za sutra, kao i za septembar.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.

Njegov otac Radiša Blažić je optužen da je nabavio i držao oružje koje je pronađeno u njegovoj kući i kojim je počinjen masakr.