latinica  ћирилица
22/08/2024 |  15:56 ⇒ 16:21 | Autor: Agencije

Dačić: U toku identifikacija migranata koji su se utopili u Drini; Izvučeno osam tijela (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u toku identifikacija osam migranata, koji su se utopili u Drini nakon što se prevrnuo čamac, te da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske sve vrijeme sarađuju.
Drina - Foto: RTRS
DrinaFoto: RTRS

U MUP-u Srbije ističu da policija i spasioci nastavljaju pretragu rijeke Drine i terena oko nje za migrantima koji su se utopili prošle noći.

Dačić je rekao da su pripadnici MUP-a pretragom Drine i sprudova u mjestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli tijela sedam ilegalnih migranata, dok je na teritoriji BiH pronađeno tijelo još jednog stradalog.

On je precizirao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije kod Vrhpolja na obalu izvukli tijela šest migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji BiH u visini mesta Lonjina pronađeno još jedno tijelo - naveo je Dačić.

Od ukupno 18 preživjelih migranata, spasenih nakon prevrtanja čamca, njih 16 je iz Sirije, a dvoje iz Egipta. Od tog broja osmoro je punoljetno, a desetoro maloljetno.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije je saopšteno da je od 30 migranata, koliko ih je čamcem pokušalo preći iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo na obalu.

U dosadašnjem toku potrage za osobama koje su nestale nakon jutrošnjeg prevrtanja čamca na Drini iz rijeke je izvučeno osam beživotnih tijela, rekao je Nenad Ikonić iz Ronilačke jedinice Civilne zaštite Republike Srpske.