latinica  ћирилица
22/08/2024 |  10:04 ⇒ 11:55 | Autor: RTRS

Vukojević: Najveći dio medijskog prostora na Balkanu "zatrpan" propagandom Zapada

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Vukojević za Rusku Gazetu rekao je da pokretanjem specijalne vojne operacije u Ukrajini, Rusija "usporila progresivnost zapadnog satanizma".
Ognjen Vukojević - Foto: Ustupljena fotografija
Ognjen VukojevićFoto: Ustupljena fotografija

- Specijalna vojna operacija postala je logičan i apsolutno opravdan odgovor na zločine ukrajinskih nacista. Zahvaljujući Specijalnoj vojnoj operaciji, bilo je jedino moguće zaštititi i sačuvati pravoslavni narod u LNR i DNR, ali i pokazati spremnost "ruskog svijeta" da vodi globalnu borbu za tradicionalne vrijednosti - ovo je u ekskluzivnom intervjuu za Rusku "Gazetu" naglasio je Vukojević, koji je doputovao u Rusiju radi učešća na Sveruskom obrazovnom forumu "Teritorija značenja".

Vukojević je naveo da je najveći dio medijskog prostora na Balkanu "zatrpan" propagandnim proizvodima kolektivnog Zapada koji iskrivljuju objektivnu stvarnost.

 - Sveruski obrazovni forum "Teritorija značenja" jedan je od događaja koji je mladima iz našeg regiona ali i čitavog svijeta, pružio priliku da bolje upoznaju Rusiju i da čuju stav njenih istaknutih predstavnika o globalnim procesima koji se trenutno odvijaju. Svi smo zahvalni na toploj dobrodošlici i susretljivosti organizatora i volontera "Teritorije značenja". Želio bih da napomenem da je svaki od stranih učesnika pokazao određenu poziciju u životu i svoj stav – nije podlegao pritisku Zapada, nije se plašio mogućih posljedica i pokazao je značaj duhovnog ljudskog potencijalna. Bitna je i činjenica da učesnici jasno pokazuju važnost održavanja sistema tradicionalnih vrijednosti, ali i bogatstva razlika koje nas ujedinjuju kroz međusobno poštovanje - naveo je Vukojević.

Dodaje da  danas na Balkanu prozapadni mediji aktivno "usađuju" principe individualizma koji su nam strani.

- Istovremeno, i Hrvati i Bošnjaci su počeli pažljivije da prate izjave ruskog lidera Vladimira Putina i stvaraju za sebe odgovarajuće zaključke, sve svjesniji mehanizama anglosaksonske propagande. Polako uviđaju da je Evropska unija propao projekat, a nezadovoljstvo članstvom u EU sve više izražavaju posebno stanovnici Hrvatske i Slovačke. U ovom kontekstu, izuzetno je važno da rukovodstvo Republike Srpske sve više pažnje posvećuje popularizaciji izučavanja ruskog jezika u školama i na univerzitetima Republike Srpske. Takva praksa će, siguran sam, otvoriti dodatne mogućnosti našoj omladini da prošire komunikaciju sa omladinom iz Ruske Federacije i da se školuju u Rusiji - istakao je Vukojević.

Vukojević je naglasio da je Srpski narod zabrinut zbog ukrajinskih događaja, progona Ukrajinske pravoslavne crkve od strane kijevskog režima i Vašingtona.

- Danas smo svjedoci satanističkog bala na svjetskoj sceni. Ukrajinski nacisti su počinili nezamislive zločine protiv Ruskog naroda. Јedino je bilo moguće zaštititi i sačuvati pravoslavni narod u LNR i DNR Specijalnom vojnom operacijom. Rusija je usporila progresivnost zapadnog satanizma i svakodnevno se odupire pritiscima Zapada, a hrabri učesnici Specijalne vojne operacije bore se protiv nama stranog sistema vrijednosti Zapada i za sudbinu UPC, njene pastve i sveštenstva - rekao je Vukojević.

Vukojević je podsjetio na bahanalije i skrnavljenje hrišćanstva koje se dogodilo na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

- Ovo je bila demonstracija moći upravo te sekte satanista koja želi da vlada svijetom - smatra Vukojević.

Istakao je da srpski olimpijci nisu trpjeli kršenje vjerskih vrijednosti koje se dešavalo u Francuskoj i otvoreno su demonstrirali svoju posvećenost pravoslavlju.

- DŽudista Nemanja Maidov, naši košarkaši, Novak Đoković, ponašali su se sa krajnje poštovanjem prema protivnicima i sudijama, prekrstili se u svakoj mogućoj prilici i time pokazali otklon od brojnih đavolskih manifestacija, te su poslali jasnu poruku protivljenja svakom obliku skrnavljenja. Naši sportisti su bili pod ogromnim pritiskom, uporedivim sa izazovima na prvoj liniji fronta, ali su ustali dostojanstveno i nisu odstupili od simbola vjere i vrijednosti svog naroda. Kao i ruski vojnici, srpski sportisti su uzvikivali cijelom svijetu: Ako je Bog sa nama, ko je onda protiv nas? Oni su pokazali spremnost da se žrtvuju u borbi za svoju vjeru - poručio je Vukojević.