latinica  ћирилица
22/08/2024 |  10:59 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Prekoračenje brzine najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom (VIDEO)

Prekoračenje brzine najčešći je uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, izjavila je predsjednik Auto-moto saveza Republike Srpske Јelica Lubura povodom nastavka kampanje "Lako je brzinu smanjiti" u Banjaluci.
Polcija Srpske - Foto: RTRS
Polcija SrpskeFoto: RTRS

Policija je danas u Banjaluci mjerila brzinu kretanja vozila, a vozačima koji su kontrolisani podijeljen je promotivan materijal.

Lubura je navela da je cilj kampanje, koja se sprovodi od 16. juna, da se skrene pažnju na značaj poštovanja ograničenja brzine.

- Želimo vozačima da skrenemo pažnju da se drže propisanih ograničenja i prilagode vožnju stanju i ulovima puta. Često imaju pogrešne procjene kojom se brzinom treba kretati i nisu svjesni rizika kojem se izlažu - poručila je Lubura.

Ona je istakla da je značaj medija veliki u promociji i porukama ovakvih kampanja.

Zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Milan Pećanac izjavio je da će biti nastavljeno sa pojačanim kontrolama, pogotovo u ljetnom periodu.

Apelovao je na vozače da smanje brzinu, odnosno da je prilagode uslovima na putu i da poštuju ograničenja.

Kampanju sprovode ministarstva saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja, AMS, jedinice lokalne samouprave, Radio-televizija Republike Srpske kao medijski partner, kompanije "Auto Milovanović" i "Ciak auto" kao partneri.