latinica  ћирилица
22/08/2024 |  14:41 ⇒ 14:48 | Autor: RTRS

Košarac: Јelena Trivić nije naučila lekciju - bez podrške naroda ne može uspjeti

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je žalosno posmatrati /lidera Narodnog fronta/ Јelenu Trivić kako pokušava da izvrši nalog svojih zapadnih mentora, te poručio da secesionistička politika u Republici Srpskoj ne postoji, što je mnogo puta ponovio i njen predsjednik Milorad Dodik.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Tako je u najnovijem dirigovanom bućkurišu iznijela toliko širok dijapazon gluposti da čovjek više ne može procijeniti da li je sve to skupa smiješno ili tužno - istakao je Košarac.

On je ukazao na to da samoproglašena predsjednica optužuje legitimno i legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za "kukavičluk, laž i dodvoravanje Amerikancima".

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Јasno je i Trivićevoj i svakom čovjeku u Srpskoj da politika predsjednika Dodika nije secesija, niti secesionistička politika postoji u Republici Srpskoj. Pa milion puta je to Dodik javno i jasno rekao - podsjetio je Košarac.

On je dodao da secesija nikada nije bila tema, jer to znači nasilno odvajanje i mogući rat.

- To nisu naše politike. Dodik nije čovjek rata, već mira, stabilnosti, regionalne saradnje, kao i poštovanja dejtonske strukture BiH i Ustava - naveo je Košarac na Instagramu.

Poručio je da je politika predsjednika Dodika očuvanje ustavnog kapaciteta i nadležnosti Srpske i borba za status Srpske u skladu sa slovom Dejtonskog sporazuma i Ustava.

- Priču o secesionizmu nameću zapadne agenture, koristeći kao marionete Trivićevu i plejadu opskurnih opozicionih likova. Na sve moguće načine pokušavaju da uklone Milorada Dodika sa političke scene, kako bi oslabili i obezvrijedili Republiku Srpsku. Montiraju politički proces protiv Dodika, uvode sankcije i vrše monstruozne pritiske na njega i članove njegove porodice, svakodnevno konstruišu i plasiraju laži, optužuju ga za secesionizam... - upozorio je Košarac.

On je konstatovao da je Trivićeva puki izvođač zapadnih radova protiv Republike Srpske.

- Ona je megafon takvih politika i na nju računaju. Pa njihova podrška joj je i dala krila da se u izbornoj noći samoproglasi za predsjednika Republike Srpske - podsjetio je Košarac.

On je poručio da je tužno kako "britanska učenica" ništa iz toga nije naučila.

- Lekcija je jednostavna - Јelena, ne može bez podrške građana Srpske. Uzalud je trud tvojih zapadnih mentora, uzalud su ti ambasade, uzalud fantom iz OHR-a. Bez podrške naroda ne može. I zaista sebe možeš da lažeš do mile volje, ali narod te je već odavno pročitao. Pročitao i rekao "ne". Dodik je izbor naroda Srpske. Ti si izbor onih koji su protiv naroda Srpske - zaključio je Košarac.