latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:19 ⇒ 19:08 | Autor: TANЈUG

Đoković izbjegao Sinera i Alkaraza prije finala Јu Es opena

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Јu Es opena protiv kvalifikanta, u drugoj rundi potencijalni rival mu je zemljak Laslo Đere, a olimpijki šampion prije finala ne može na Јanika Sinera i Karlosa Alkaraza, određeno je današnjim žrijebom u Njujorku.
Novak Đoković (Foto: ilustracija/EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Novak Đoković (Foto: ilustracija/EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Ukoliko Đoković u prvom kolu eliminiše kvalifikanta, čije će ime saznati naknadno, u drugom kolu će na pobjednika meče Đere - Јan Lenard Štruf (Njemačka).

Najrealniji potencijalni rival u trećem kolu Srbinu je Australijanac Aleksej Popirin, a u osmini finala je najrealnije da to bude Amerikanac, ili Ben Šelton ili Frensis Tijafo.

Favoriti da zaigraju protiv Đokovića u četvrtfinalu su Rus Andrej Rubljov i Bugarin Grigor Dimitrov. U polufinalu Srbinu su realni potencijalni rivali Nemac Aleksander Zverev, Amerikanac Tejlor Fric ili Norvežanin Kasper Rud.

Srbin, branilac titule i četvorostruki šampion Јu Es opena, postavljen je za drugog nosioca i prije finala ne može da igra protiv prvog nosioca Јanika Sinera, a zahvaljujući žrijebu, ako dođe do finala, ne može prije njega ni protiv Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.

Đoković, olimpijski šampion iz Pariza, osvajao je pehare na Јu Es openu 2011, 2015, 2018. i 2023.