latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:52 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Ninković: Uređenje šetališta Stanivukovićeva prevara

Uređenje šetališta na obali rijeke Vrbas, koje je koštalo 2,5 miliona KM, jedna od najvećih prevara gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i finansijski najisplativiji posao koji je obavio tokom svog četvorogodišnjeg mandata, istakao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

- Moja je dužnost da o svemu obavijestim nadležne institucije koje treba da obave istražne radnje i utvrde da li je postojala krivična odgovornost. Ako se dokaže da je suma od 2,5 miliona KM zloupotrijebljena, Stanivukoviću slijedi krivična odgovornost i mora odgovarati za ovo što je napravio - rekao je Ninković.

Kako dodaje, riječ je o jednoj od najvećih prevara gradske administracije u ovom mandatu.

- Stanivuković je kroz javne nabavke "Uređenje obala rijeke Vrbas na lokaciji od Alibabe do Zelenog mosta sa izgradnjom hidro-zaštitnog objekta i vodocrpilišta za potrebe vatrogasne službe" te "Izgradnje vodocrpilišta sa vodoutvrdomna lokaciji uzvodno od Zelenog mosta" grubo prekršio Zakon o javnim nabavkama kao i Zakon o zaštiti i spasavanju građana Banjaluke. Iznos od skoro 2,5 miliona KM, koji se isključivo tiče civilne zaštite, Stanivuković je zloupotrijebio za poslove koji nisu namijenjeni za to - dodaje Ninković.

Navodi, da je ovaj iznos koji je zakonom namijenjen za namirivanje štete građanima nakon elementarnih nepogoda Stanivuković zloupotrijebio, kako bi napravio, kako Ninković kaže, samo nekoliko stotina metara popločanog šetališta koje predstavlja kao uređenje obala Vrbasa za koje je potrebno izdvojiti 2,5 miliona KM.