latinica  ћирилица
22/08/2024 |  19:32 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Građani održali mirni protest protiv građevinskih radova na banjalučkom "Kupusištu"

Stanovnici banjalučkog naselja Centar održali su večeras mirni protest u parku "Kupusište", kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo i podigli glas protiv građevinskih radova koji već određeno vrijeme traju u parku.
Protest - Kupusište - Foto: RTRS
Protest - KupusišteFoto: RTRS

Stanari naselja Centar zatečeni su izvođenjem građevinskih radova jer, kako su naveli nisu bili upoznati o radovima na navedenoj lokaciji. Riječ je o javnoj zelenoj površini sa mnoštvom drveća, i to skoro jedinoj preostaloj zelenoj površini u ovom dijelu grada.

Kako su rekli iz Odbora za zaštitu Kupusišta, žele da sačuvaju park i da se izmjesti započeto instaliranje parka, na drugu lokaciju.

- Okupili smo se, zbog uništenja ovog parka, zbog bespravnih instalacija, sa ciljem da se radovi obustave, a park vrati u prvobitno stanje - rekao je Dario Adamov, potpredsjednik Odbora za zaštitu Kupusišta.

Podsjećamo, na ovoj lokaciji Gradska uprava gradi novi park kojeg su nazvali "Ćirilični park", te je u njemu planirana postavka ćiriličnih slova, koje, kako su ranije rekli iz GU Banjaluka, građani mogu kupiti i pokloniti svome gradu.

Banjalučanin Ljubiša Savanović, istakao je da se divi ljudima, koji nisu dio jednoumlja i ludila.

- Želim da kažem da je potrebno da ima ljudi, koji misle drugačije. Bitno je da ljudi imaju pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo i kažu šta misle - rekao je Savanović.