latinica  ћирилица
23/08/2024 |  10:17 ⇒ 10:20 | Autor: RTRS

Kampanja "Niti jedan više" - podsjetnik na kritične putne pravce u Srpskoj (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače da u cilju bezbjednog učestvovanja u saobraćaju vožnju prilagode uslovima puta i da vozilom ne upravljaju pod uticajem alkohola i opijata, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Evidencije MUP-a Republike Srpske pokazuju da je najveći broj smrtno stradalih lica u 2023. godini stradalo na sljedećim putnim pravcima u Republici Srpskoj:

- Gornja Vijaka - Derventa 1 (šest lica);
- Klašnice 2 – Šargovac (šest lica);
- Crna Rijeka - granica RS/FBiH (četiri lica);
- Grebnice - Obudovac 1 (četiri lica);
- Dragotinja – Prijedor i Šepak - Karakaj 1 (po tri lica).

Ministarstvo u okviru kampanje "Niti jedan više" koja je usmjerena na podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju, nastoji da upozori i savjetodavno djeluje prema građanima, sa ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju.

Kampanja "Niti jedan više" (Foto: Ustupljena fotografija)

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da su zbog vožnje pod uticajem alkohola prošle godine od strane policijskih službenika iz saobraćaja isključena 18.797 vozača, 1.221 vozač je isključen zbog odbijanja kontrole na prisustvo narkotika, 1.277 vozača zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, 416 vozača zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane, 287 vozača zbog odbijanja kontrole na prisustvo alkohola u organizmu, 180 vozača zbog vožnje pod uticajem opijata, a zbog tehničke neispravnosti isključeno je 1.341 vozilo.

- Sam moto kampanje "Niti jedan više" je upozorenje da ove godine ne slavimo 109 rođendana, jer smo u saobraćajnim nezgodama u 2023. godini izgubili 109 života - ističu iz MUP-a Srpske.