latinica  ћирилица
23/08/2024 |  12:47 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Šulić: Prepoznatljivi u turizmu, pomažu u kampanji

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas u Čelincu da je ova opština postala prepoznatljiva u oblasti turizma, ali i da aktivno učestvuje u kampanji "Društveno odgovorni".
Kampanja "Društveno odgovorni" - Foto: SRNA
Kampanja "Društveno odgovorni"Foto: SRNA

Šulić se sastao sa načelnikom opštine Čelinac Vladom Gligorićem i posjetio privredni subjekt "AS", gdje je sa upravom razgovarao o realizaciji kampanje "Društveno odgovorni".

Prema njegovim riječima, napravljen je veliki iskorak u opštini, ali i u kampanji "Društveno odgovorni" u kojoj učestvuje 16 marketa sa više od 300 poslovnica širom Republike Srpske.

- Od 1. septembra očekujemo još veći broj proizvoda i da se za 50 ili 100 odsto poveća broj proizvoda u kampanji - poručio je Šulić.

On je istakao da u Čelincu ne postoji turistički objekat koji nije registrovan, kao i da je lokalna uprava sa Ministarstvom znatno radila u toj oblasti.

- Razmišljamo da već postojeća javna preduzeća doregistrujemo kako bi turistička taksa koja se prikuplja u opštini, ostala u njoj - rekao je Šulić novinarima u Čelincu.

On smatra da bi trebalo razviti i saradnju sa Banjalukom kako bi se turistička ponuda mogla proširiti.

Šulić je naglasio da market "AS" sa resornim ministarstvom ima partnerski odnos kada je riječ o kampanji "Društveno odgovorni" i da je snižena cijena 39 proizvoda, među kojima su mlijeko i mliječni proizvodi.

Resorni ministar je zahvalio upravi opštine Čelinac i marketa "AS" za dosadašnju dobru saradnju, te izrazio nadu da će se nastaviti sa daljom realizacijom kampanje u marketima u Srpskoj.

Gligorić je ocijenio da ova opština ima dobru saradnju o raznim pitanjima sa Ministarstvom i Vladom Srpske.

On je dodao da je u Čelincu u nekoliko tržnih centara moguće nabaviti artikle po sniženim cijenama i da se sve veći broj marketa uključuje u ovu akciju, što opština pozdravlja.

Prema njegovim riječima, Čelinac ima pozitivne pokazatelje i sve veći broj registrovanih ljudi u oblasti turizma, a kao jedan od turističkih potencijala naveo je vinarije, ali i vjerski i rekreativni turizam.

- Doregistrovaćemo turistički djelatnost u okviru sportskog centra i sa postojećim kapacitetima ovu oblast unaprijediti - rekao je Gligorić.

Direktor privrednog subjekta "AS" Svjetlana Ćurković kaže da se ovo društvo uvijek rado odaziva svim pozitivnim kampanjama, pogoto kada je riječ o sniženim cijenama.

Ona je pojasnila da "AS" posluje u sedam gradova i opština u Srpskoj.

- Veoma je pozitivna reakcija naših kupaca. U ovom mjesecu imamo 40 artikala sa sniženim cijenama, a tu su sredstva za ličnu higijenu, mesni proizvodi, šećer, ulje, brašno, prehrambeni i mliječni proizvodi - zaključila je Ćurkovićeva.