latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:28 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

Otvoren Inovacioni centar za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini (FOTO)

Inovacioni centar za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini otvoren je danas na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.
Otvoren Inovacioni centar u Banjaluci (Foto: facebook.com/MedicinskiFakultetBanjaLuka) -
Otvoren Inovacioni centar u Banjaluci (Foto: facebook.com/MedicinskiFakultetBanjaLuka)

Centar su otvorili rektor Univerziteta u Banjaluci profesor doktor Radoslav Gajanin, prorektor Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke profesor doktor Lei Tang, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci profesor doktor Ranko Škrbić i direktor Inovacionog centara za razvoj biomedicinskih tehnologija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke Liang DŽou.

Riječ je o Centru koji zajednički otvaraju Univerzitet u Banjaluci i Šangajski univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke, a na osnovu Sporazuma o saradnji koji su 11. januara ove godine potpisali Gajanin i rektor Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke profesor doktor Vu Tao.

Inicijativa za osnivanje Inovacionog centra za međunarodni transfer u polju biomedicine nastala je u novembru prošle godine, kada je na Univerzitetu u Banjaluci u radnoj posjeti boravila delegacija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke.