latinica  ћирилица
23/08/2024 |  16:24 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Višković: Najoštrije osuđujem vandalski napad na djecu u Mostaru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad na srpsku djecu u Mostaru i isticanje fašističkih simbola od strane nepoznatih počinilaca.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Najoštrije osuđujem vandalski napad na djecu srpske nacionalnosti u povratničkom selu Baćevići kod Mostara, kao i isticanje fašističkih simbola na sportskom igralištu u ovom naselju od strane nepoznatih počinilaca. Očekujem od nadležnih organa da što prije identifikuju počionioce i da ih adekvatno sankcionišu. Od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona tražim da Srbima povratnicima u Mostar omoguće i garantuju bezbjednost i miran život u njihovim domovima - naveo je Višković.

Poručio je da se nasilje mora iskorijeniti iz našeg društva, a posebno nasilje čiji je korijen u međunacionalnoj netrpeljivosti.

- Tražim da se počionioci ovog gnusnog čina sa fašističkim predznakom najoštrije kazne i da se na taj način istakne nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja usmjerenoj ka povratnicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu - kaže Višković.

Podsjećamo, na igralištu u mostarskom povratničkom naselju Baćevići više nepoznatih osoba napalo je srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su mještani ovog naselja.