latinica  ћирилица
23/08/2024 |  18:29 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Najoštrije osuđujem bezumni čin napada na srpsku djecu u Baćevićima

Užasnuta sam gnusnim napadom na srpsku djecu u mostarskom povratničkom naselju Baćevići, rekla je Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Najoštrije osuđujem ovaj bezumni čin i zahtijevam od nadležnih da hitno procesuiraju i adekvatno sankcionišu počinioce. Ne znam da li je šokantnije to što je nekome palo na pamet da bilo gdje, a pogotovo na dječijem igralištu, postavi ustaške i nacističke simbole ili to što tamošnje vlasti tako nešto tolerišu. Takav sraman ambijent, koji izaziva opravdan strah i zebnju kod srpskih povratnika, očigledno je rezultirao i sinoćnim vandalskim napadom - istakla je Cvijanović.

Ona je navela da su nadležni organi dužni da svima, pa i povratničkoj populaciji, obezbijede mir i sigurnost i zato je, kako kaže, krajnje vrijeme da se ozbiljno pozabave ovakvim devijacijama.

U mostarskom povratničkom naselju Baćevići sinoć je više nepoznatih osoba na igralištu napalo srpsku djecu, a igralište i selo oblijepljeno je kukastim krstovima, svastikama, slovom "U", "HVO", potvrdili su mještani Baćevića.

Oni tvrde da se kroz selo prije četiri noći čula i rafalna pucnjava.