latinica  ћирилица
25/08/2024 |  08:47 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Nevesinje se ponosi košarkašicom Lanom Brenjo (VIDEO)

Mlada Nevesinjka Lana Brenjo je uspješna košarkašica i nosi dres mlade reprezentacije Srbije.
Lana Brenjo - Foto: RTRS
Lana BrenjoFoto: RTRS

U rodnom Nevesinju počeli su sasvim slučajno Lanini prvi sportski koraci, a potencijal za košarku prepoznao je njen trener Srđan Ivezić. On je uočio njenu visinu i sve predispozicije za igru između koševa. 

Lana je prvo košarkaško umijeće pokazala u lokalnom klubu Velež, da bi je njen talenat dalje odveo preko Banjaluke do  Beorada i mlade reprezentacije Srbije. Trenutno igra za beogradski klub Mega miks i za sada planira tu da ostane.

Ponos i zadovoljstvo ne krije, a naporan rad i trud doveli su do ostvarenja sna skoro svakog sportiste, da obuče dres reprezentacije. Mlade srpske košarkašice bile su bronzane na Evropskom prvenstvu, čime su obezbijedile učešće naredne godine na Svjetskom prvenstvu u Češkoj.

Lana ne zaboravlja rodni kraj i dolazi kada joj obaveze dozvoljavaju, a posebno je raduje što je ove godine bila u vrijeme kada se održava Nevesinjska olimpijada.

Na Lanine uspjehe ponosni su svi, posebno roditelji koji je podržavaju i žele da joj budu vjetar u leđa. Majka Slađana ističe da je zadatak roditelja da svesrdno pružaju podršku svom djetetu, te da su srećni i ponosni, iako im nije bilo lako kada je otišla iz roditeljskog doma.

Pred mladom Nevesinjkom je zasigurno još mnogo utakmica i uspjeha na parketu, ali i u životu.