latinica  ћирилица
25/08/2024 |  11:01 | Autor: sputniknews.com

Medvedev: Durov je za neprijatelje Moskve Rus i zato je opasan

Osnivač Telegrama Pavel Durov za neprijatelje Rusije je Rus i samim tim je opasan, za razliku od Marka Zakerberga koji sarađuje sa FBI, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/ EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/ EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- Za sve naše sada zajedničke neprijatelje on je Rus – i samim tim nepredvidiv i opasan. Drugačija krv. Definitivno nije Mask ili Zakerberg (koji, inače, aktivno sarađuje sa FBI). Durov mora konačno da shvati da se otadžbina, kao i vremena, ne mogu birati - napisao je Medvedev na svom Telegramu.

Prema njegovim riječima, Pavel Durov je želio da bude svjetski čovjek koji dobro živi bez domovine i otišao je misleći da su mu najveći problemi u Rusiji.

-  Smatrao je da su mu najveći problemi bili u Rusiji i otišao je, a potom i dobio državljanstvo/boravišnu dozvolu u ​​drugim zemljama. Želio je da bude briljantan ‘svjetski čovjek’ koji odlično živi bez svoje domovine. Ubi bene ibi patria! (gdje je dobro, tamo je i domovina) Preračunao se - napisao je Medvedev.

Francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavel Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.