latinica  ћирилица
26/08/2024 |  12:32 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

Lukić: Uz pun Gradski stadion možemo do novog podviga

Remi na "Grupama areni" Borca i Ferencvaroša odškrinuo je vrata grupne faze Lige Evrope, ali crveno plavi čvrsto su na zemlji.
Јovo Lukić - Foto: RTRS
Јovo LukićFoto: RTRS

Nakon kratkog predaha ekipa se vratila u puni trenažni proces i cilja veliki podvig. Ipak, svi su svjesni težine posla koji nas čeka u revanšu.

- U Budimpešto smo odigrali veoma dobru utakmicu i ostvarili smo primarni cilj, a to je da imamo aktivam rezultat i da u Banjaluci rješavamo pitanje prolaska u grupnu fazu Lige Evrope. Znamo i da Ferencvaroš dolazi sa istim ciljem, a na nama je da ponovo pokažemo svoj kvalitet. Ozbiljna su ekipa, imaju odlične individualce, ali i mi imamo svoje adute. Recept je jasan, moramo da budemo skoncetrisani svih devedeset minuta i da se borimo za svaku loptu. Uvjeren sam i u veliku podršku sa tribina - kaže Borčevac, Јovo Lukić.

Crveno-plavi ovog evropskog ljeta pišu zlatne stranice klupske istorije.

- Napravili smo veliki uspjeh plasmanom u grupnu fazu evropskog takmičenja, a sada imamo priliku da se izborimo i za Ligu Evrope. Ekipa je pokazala veliko zajedništvo, svi smo kao jedan i to se vidi na terenu. Trebalo nam je malo vremena da pronađemo ritam i smatram da ćemo još više napredovati svakom novom utakmicom. Mišljenja sam da svi navijači Borca mogu da se ponose ostvarenim rezultatima do sada. Dovoljno je pogledati rezultate ostalih klubova iz regiona i onda je jasno da smo ostvarili ogroman uspjeh. Na ovome se nećemo zaustaviti i objeručke ćemo zgrabiti svaku šansu koja nam se ukaže za nešto više - rekao je Lukić.

Navijačka podrška dala je vjetar u leđa Banjalučanima na evropskom putu.

- Lijepo je vidjeti da se u Banjaluci traži karta više, a još ljepše je vidjeti naše navijače na evropskim gostovanjima. Hvala im na svemu. Uvijek su uz nas i to mora da se cijeni. Na nama je da na terenu igramo srcem za Borac i da se dobrim partijama odužimo za podršku - kaže Lukić.