latinica  ћирилица
26/08/2024 |  15:50 ⇒ 16:12 | Autor: sputniknews.com

Siner: Nisam imao drugačiji tretman

Јanik Siner, prvi reket svijeta, preko noći je od miljenika postao negativac jer mnogi teniseri vjeruju da je imao povlašćen tretman poslije dva pozitivna nalaza na doping. Međutim, Italijan se još jednom oglasio navodeći da pristup nije bio drugačiji u odnosu na druge tenisere.
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY) -
Јanik Siner (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY)

Dva puta je Јanik Siner u martu bio pozitivan ja klostebol, ali Međunarodna teniska agencija za integritet utvrdila je da Italijan ne snosi krivicu za to.

Naljutila je ta odluke druge igrače koji su se nalazili u sličnim situacijama pa im nije oprošteno zbog čega su tvrdili da je Siner imao povlašćen tretman, ali on to demantuje.

- Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug, bio je još više opterećavajući jer iako znate da kakav će biti rezultat, i dalje ne znate šta će biti na kraju. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećan - rekao je prvi reket svijeta.

Nedozvoljena supstanca do Јanika je došla poslije nevjerovatnog spleta okolnosti. Navodno je njegov trener koristio određeni preparat za posjekotinu koji je potom koristio fizioterapeut, koji je poslije toga masirao najboljeg tenisera svijeta.

- Očigledno, zbog pozicije u kojoj se nalazim, mogao sam da uzmem kvalifikovane ljude. Da se to dogodilo nekim drugim igračima, bilo bi drugačije. Ali ponavljam, tretiran sam kao svi drugi. Razlog zašto sam nastavio da igram je što smo znali tačno kako je ušlo u moj sistem i odakle je klostebol došao. Bio je iz spreja - rekao je Siner za "ESPN".

Јoš jednom je prvi reket svijeta objasnio da je prošao kroz težak period.

- Bilo je veoma teško vrijeme, neizvjesno vrijeme, srećan sam što je završeno jer sam skinuo dosta tereta sa leđa. Volio bih da nijedan igrač ne prođe kroz ovo, nadam se da će ljudi shvatiti zašto su mi dozvolili da igram i zašto sam proglašen nevinim. Mislim da sam objasnio sve kako je bilo i kako je trebalo da bude. Mislim da su sproveli istragu na isti način kako bi za svakoga. Nadam se da svi mogu da shvate to i da nastavimo dalje - zaključio je Јanik Siner.

Italijan u prvom kolu US Opena igra protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda i imaće lijepu šansu da tokom turnira poveća razliku u odnosu na Novaka Đokovicća na ATP listi jer brani svega 180 bodova.