latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:01 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Požar na Tjentištu pod kontrolim zahvaljujući brzoj reakciji helikoptera Srpske i Srbije (FOTO)

Požar koji se ponovo aktivirao u Nacionalnom parku "Sutjeska" stavljen je pod kontrolu zahvaljujući brzoj reakciji Helikopterskog servisa Republike Srpske i Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije, potvrđeno je iz Nacionalnog parka.
Požar na Tjentištu (Foto: FB/Nacionalni park Sutjeska/Sutjeska National Park) -
Požar na Tjentištu (Foto: FB/Nacionalni park Sutjeska/Sutjeska National Park)

Usljed visoke temperature vazduha i vjetra ponovno su se aktivirali požari na više lokacija, navedeno je na Fejsbuk stranici Nacionalnog parka, pojasnivši da su u pitanju ostaci panjeva koji su tinjali, pa su se razgorjeli i proširili vatru prema kanjonu Sutjeske.

- Požar je pod kontrolom - ističu iz Nacionalnog parka "Sutjeska".

Pored ovih napora, dodaju, radnici Nacionalnog parka neumorno rade na terenu, opremljeni motornim pilama i naprtnjačama obilaze područja zahvaćena požarom, gaseći preostale džepove vatre nakon djelovanja helikoptera.

Iz Nacionalnog parka "Sutjeska" zahvalili su svim hrabrim radnicima i partnerima za požrtvovanost u ovim teškim trenucima.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je ranije danas da helikopter ovog servisa i helikopter Helikopterske jedinice MUP-a Srbije gase požar na području Nacionalnog parka "Sutjeska".