latinica  ћирилица
26/08/2024 |  19:24 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Dodik: Konaković sve više liči na estradnog menadžera, a sve manje na političara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković sve više liči na estradnog menadžera, a sve manje na političara.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

Komentarišući izjavu Konakovića da je "Srbija zaustavila i ispitivala /hrvatsku pjevačicu/ Severinu samo zato što je govorila istinu o Srebrenici", Dodik je rekao da je Konaković pao na niske grane ako je za njega Severina oličenje istine.

- Ako je pjevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Navodeći da razumije da je Srbija opsesija za Konakovića, Dodik je rekao da mu tu ne može pomoći.

- U svom očaju, Dino Konaković bi vjerovatno stao i na stranu Tompsona, samo zato što je riječ o nekome ko sije mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom "Virujen u te" - naveo je Dodik.

Hrvatsku pjvečicu Severinu na granici je zaustavila srpska policija, te joj je poslije provjera dopušteno da uđe u Srbiju, ali je ona to odbila.

Konaković je na mreži Iks napisao i da Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske ograničava kretanje "samo zato što govore istinu o Srebrenici".