latinica  ћирилица
26/08/2024 |  19:12 ⇒ 19:12 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Premjestiću kancelariju u Podrinje na sedam dana, radiću i razgovarati sa narodom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da u prvoj polovini septembra ode u Podrinje i tamo premjesti kancelariju predsjednika Republike na sedam dana, gdje će primati i strane zvaničnike.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

- I tamo ću da primim i sve strance i sve domaće i sve druge. Radiću odande, razgovarati sa narodom - rekao je Vučić za Pink.

Vučić je izjavio da će pored posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona 29. i 30. avgusta u Srbiju uskoro doći i predsjednici Izraela i Kazahstana.

- Građani Srbije su nekako naviknuti, to im je postalo uobičajeno i na žalost gotovo da nije vijest. Kod nas nedavno je bio njemački kancelar /Olaf/ Šolc, prije toga je bio predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping, govorim samo o najvećim liderima svijeta, sada dolazi predsjednik Makron. U međuvremenu mnogo lidera, i tek će dolaziti. Uskoro stiže i predsjednik Izraela (Isak Hercog), mnogo ćemo posjeta imati, predsjednika Kazahstana (Kasim-Žomart Tokajev), mnogo važnih posjeta, mnogo važnih dolazaka - rekao je Vučić.

Dodao je da će učestvovati i na predstojećem globalnom forumu u Češkoj.

Komentarišući navode o tome da je Makronova posjeta uvod u potpisivanje sporazuma o odlaganju nuklearnog otpada na teritoriji Srbije, on je rekao da imamo zakon koji to sprečava, i da o tome niko nikad nije razgovarao.

To su besmislice u koje niko ne vjeruje, istakao je, najavljujući da će sa Francuzima biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti elektroprivrede, dodajući da će sa francuskim kolegom razgovarati i o jačanju naše vojske, te da se danima radilo na ugovorima za rafale.

- Da nismo sačuvali ugalj, mi danas ne bismo imali struje. Bili bismo u užarenim stanovima i kućama i ne bismo znali kako da preživimo, samo da smo poslušali one pametnjakoviće koji su prije pet godina tražili da ukinemo ugalj i da ukinemo naše rudnike. Јa moram da gledam 10 godina unaprijed, ne zato što hoću da budem na vlasti ili dio vlasti, već zato što ozbiljni ljudi na takav način posmatraju budućnost svoje zemlje. Јa mislim da je strahovito važno da mi razgovaramo o nuklearnim kapacitetima, da pokušamo da pronađemo rješenje u tome, jer bez toga ne vidim rješenje - rekao je Vučić.