latinica  ћирилица
27/08/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Dačić: Konaković stalno napada Srbiju, a ne pominje Orića i mudžahedine

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da onima koji napadaju Srbiju zbog Severine Vučković i njenog zadržavanja na granici nije do hrvatske pjevačice, već do stalne potrebe da napadaju Srbiju, kao što to čini ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković.
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Konaković u svemu ima potrebu da napadne Srbiju, samo nikad ne spomenu ni mudžahedine kojima su dali državljanstvo, ni Nasera Orića, ni bilo koji zločin protiv Srba - rekao je Dačić.

On je poručio, kako je naveo, svom političkom ološu iz regiona koji se digao da od komarca pravi magarca da je Srbija jedina slobodna zemlja u regionu i da u Srbiji niko nije uhapšen što sluša "nepodobnu muziku" ili zbog svojih političkih ili nacionalnih stavova.

- A što ne daju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Јasenovac? Zašto ne daju ministrima? Zašto svakog ko ima veze sa državom Srbijom drže satima na granici? - upitao je Dačić.

On je istakao da će određeni propusti u postupanju, ako ih je bilo, biti ispravljeni.

- Ali vi sebe nikada nećete ispraviti, jer vas održava mržnja prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i prema predsjedniku Vučiću. I na kraju, dovoljno je reći samo jedno - ako vam je Srbija toliko loša, što hrlite u Srbiju, od koncerata do sportskih manifestacija - zaključio je Dačić.

Nakon što je Severinu na granici zaustavila srpska policija, te joj je poslije provjera dopušteno da uđe u Srbiju ona je to odbila, a Konaković je potom na mreži Iks napisao kako Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske ograničava kretanje "samo zato što govore istinu o Srebrenici".