latinica  ћирилица
27/08/2024 |  15:22 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Ujedinjena Srpska: Spremni za predstojeće lokalne izbore

Ujedinjena Srpska ima kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u 99 odsto lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i u skladu s tim je među prve tri političke partije - rekao je predsjednik ove stranke Nenad Stevandić.
Ujedinjena Srpska - Foto: RTRS
Ujedinjena SrpskaFoto: RTRS

Dodao je da Ujedinjena Srpska ima kandidate za načelnika u četiri opštine, a u nekim opštinama podržavaju kandidate koalicionih partija.

- Ovo sve govori o snazi partije, ali jeste činjenica da zato postajemo meta ostalih političkih partija bez obzira da li su u vladajućoj većini ili su opoziciji - rekao je Stevandić, nakon sjednice Predsjedništva Ujedinjene Srpske.

Komentarišući tvrdnju vlasnika Turističke agencije "Travel for fan" Saše Markovića da je u prostorijama Ujedinjene Srpske predao 250.000 KM, Stevandić je rekao da to nije tačno i da Marković nikada nije bio u prostorijama stranke.

- Јedva čekam da budem svjedok odbrane kada ću reći sve što znam. Nikada Marković, koji je dokazani kriminalac, nije bio u Ujedinjenoj Srpskoj - rekao je Stevandić.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da je ova politička partija analizirala rad Centralne izborne komisije BiH i da se može konstatovati da CIK nikada kao sada nije izricao drakonske kazne političkim strankama i pojedincima prije predizborne kampanje.

Petković je poručio da CIK nije dao jasna uputstva tako da političke stranke ne znaju kako da se ponašaju prije predizborne kampanje i šta je preuranjenja kampanja.

- CIK se želi ovim obračunati sa pojedincima i političkim strankama - dodao je Petković.