latinica  ћирилица
28/08/2024 |  08:25 ⇒ 08:26 | Autor: RTRS

Počinju kursevi kineskog jezika u Banjaluci

Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci od 16. septembra do 27. decembra 2024. godine organizuje novi ciklus kurseva kineskog jezika.
Konfucijev institut - Foto: Ustupljena fotografija
Konfucijev institutFoto: Ustupljena fotografija

- Kursevi su besplatni za studente i zaposlene Univerziteta u Banjaluci, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola koji se odluče da kurs pohađaju u prostorijama Konfucijevog instituta. Cijena kursa za ostale koji su zainteresovani za izučavanje kineskog jezika iznosi 200 KM - saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Konfucijev institut organizuje i kurs kineskog jezika koji će se odvijati u onlajn formatu, u gorenavedenom periodu, te na taj način želi da omogući učenje kineskog jezika svim zainteresovanima.

Poslovni kineski

Kurs poslovnog kineskog jezika, namijenjenog svima koji žele da unaprijede profesionalnu ili međunarodnu karijeru savladavanjem osnova poslovne komunikacije na kineskom, biće takođe održan u gorenavedenom periodu. Cijena ovog kursa je 200 KM za sve zainteresovane, dok je za učenike srednjih škola besplatan.

Polaznici svih kurseva imaju priliku da uče kineski jezik od predavača iz Kine i lokalnih sinologa, te da dobiju sertifikat o uspješno završenom tromjesečnom kursu. Časovi se organizuju dva puta sedmično, u večernjem terminu, u trajanju od 90 minuta, a koriste se standardizovani udžbenici HSK, podijeljeni u šest nivoa, ili standardni poslovni udžbenici u slučaju kursa poslovnog kineskog jezika.

Pored časova kineskog jezika, Konfucijev institut dvaput godišnje nudi mogućnost polaganja međunarodnog standardizovanog ispita iz kineskog jezika za nematernje govornike, ispita HSK, kao i ispita YCT za učenike osnovnih škola. Na ovaj način polaznici imaju priliku da utvrde svoje znanje iz kineskog jezika i steknu međunarodno priznati sertifikat.

Kurs taiđićuena

U narednom periodu nastaviće se i besplatan kurs kineske borilačke vještine taiđićuena. Kurs će se izvoditi dva puta sedmično na platou ispred Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci ilu u holu, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Sva dalja uputstva i prijave za kurseve kineskog jezika i taiđućuena moguće su putem adrese: konfucijev.institut@unibl.org.