latinica  ћирилица
28/08/2024 |  19:59 ⇒ 20:15 | Autor: TANЈUG

Partizan završio evropsku odiseju

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu konferencija poslije poraza od Genta i u drugom meču sa 1:0.
Partizan - Gent (foto: TANJUG/RADE PRELIĆ) -
Partizan - Gent (foto: TANJUG/RADE PRELIĆ)

Crno-bijeli su tako po drugi put ostali bez plasmana u neko evropsko takmičenje, i to im se desilo prvi put u posljednjih 20 godina.

Za razliku od utakmice u Beogradu, Gent je sada od starta meča pravio probleme odbrani Partizana. Domaći su dobro koristili brzinu Fadige koji je pretrčao Јurčevića u dva navrata i oba puta je Gent imao šansu za gol.

Mnogo je šansi propustio Partizan u prvom dijelu meča, jer su izabranici Aleksandra Stanojevića morali da makar jednom zatresu mrežu Genta, koji je pokazao kao ekipa sa kojom Partizan definitivno može da igra.

Da Gent nije bauk, da nije neki tako kvalitetan klub i da može da se prođe pokazali su fudbaleri Partizana, tačnije Gajas Zahid.

Najbolju šansu Partizan je propustio u 22. minutu kada je Zahid promašio zicer. 

Partizan je u prvom poluvremenu uglavnom napadao preko Zubairua, kome se konstatno priključivao Јurčević. 

Kako je vreme prolazilo tako su ekipe bile sve opreznije, gledalo se da se ne napravi neka greška, koja bi mogla da bude opasnost po gol.

Domaći su konstatno mijenjali težište igre, koja nisu bila opasna po gol Aleksandra Јovanovića.

Velika šansa za Beograđane je bila akcija Kalulua i Zahida, ali je lopta otišla preko gola.

Koliko je Partizan bio opasniji govori podatak da je Gent tek u nadoknadi vremena uputio jedini šut ka golu crno-bijelih. To je učinio Surde, ali je siguran bio Јovanović.

Opet je Gent bolje započeo poluvrijeme, sada su u uvodnom dijelu stvorili su dvije dobre šanse, ali bez realizacije. 

Nastavio je Gent da prijeti preko Brauna, dok je Partizan do gola mogao da dođe preko Đorđa Јovanovića. Ali, crno-bijeli nisu bili konkrtni kao u prvom dijelu meča, gdje se može tražiti razlog poraza zbog velikog broja neiskorišćenih šansi.

Na kraju se Partizan možda i previše povukao i primio gol u samom finišu meča, kada je Delorž bio precizan i odveo Gent u Ligu konferencija.

Crno-bijeli se sada okreću obavezama u domaćem šampionatu, gdje će probati da budu konkurentni u borbi za titulu sa vječitim rivalom.