latinica  ћирилица
29/08/2024 |  23:46 ⇒ 23:54 | Autor: RTRS

Hrabri Borac ostao bez Lige Evrope, penal lutrija ipak u korist Ferencvaroša (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Banjalučkog Borca nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu Lige Evrope.
FK Borac - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
FK BoracFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Nakon remija prije sedam dana u Budimpešti, aktuelni šampion BiH, odigrao je ponovo neriješeno na Gradskom stadionu u Banjaluci. 

Rezultat nakon regularnog dijela utakmice bio je 0:0, a nakon dva produžetka 1:1. Poslije penal lutrije bilo je 3:2 za mađarski tim, a čak tri penala nisu ikosrostili fudbaleri Borca.

Poslije izvođenja jedanaesteraca, ipak je uspješniji bio tim iz Mađarske koji će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, dok će Borac evropsko proljeće tražiti u Ligi konferencija.

Niti jednog trenutka Borac nije bio podređen slavnim gostima iz glavnog grada Mađarske, čak šta više bio je i opasniji rival, vrebajući svoju priliku iz kontranapada. Јednu takvu dočekao je u prvom produžetku, kada je nakon gužve i kornera pogodio Majers za veliko slavlje predstavnika Republike Srpske.

Međutim, u drugom minutu drugog produžetka neshvatljiva greška junaka ovog dvomeča golmana Manojlovića, koji promašuje loptu i pravi jedanaesterac, a Varga porvnava i odvodi ovu utakmicu u penal seriju.

Ipak, to nije kraj evropskog puta Borca, jer on nastavnja svoj put u Ligi konferencija, i očekuje ga najmanje još šest utakmica.

Utakmici je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je na tribinama pružao veliku podršku fudbalerima Borca.