latinica  ћирилица
30/08/2024 |  14:21 ⇒ 14:24 | Autor: sputniknews.com

Đokovićev novi rekord za vječnost – niko mu nije ni blizu (FOTO)

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, postao je prvi igrač sa najmanje 90 pobjeda na sva četiri Gren slema.
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Plasmanom u treće kolo Јu-Es Opena Đoković je uspio da obori još jedan rekord.

Do meča sa Laslom Đereom bio je izjednačen po broju pobjeda na Јu-Es Openu sa Rodžerom Federerom, obojica su imali po 89, a kada je najbolji svih vremena savladao kolegu prestigao je svog velikog rivala, ali ne samo to! Tom pobjedom Đoković je postao prvi teniser u istoriji tog sporta koji ima najmanje 90 pobjeda na sva četiri Gren slema!

Najuspješniji je na Vimbldonu gdje ima čak 97 pobjeda, slijedi Rolan Garos sa samo jednom pobjedom manje, a zatim Australijan open gdje je 94 puta sa terena izašao kao pobjednik.

Trenutno na Јu-Es Openu ima 90 pobjeda, ali ta brojka vjerovatno će se uskoro promijeniti. U slučaju da srpski as stigne do titule imaće čak 95 pobjeda na ovom turniru.

Koliko je Đoković napravio impresivan podvig govori i činjenica da nijedan drugi teniser na sva četiri Gren slema nema ni po 80 pobjeda.

Kada je riječ samo o US Openu jedini čovjek sa većim brojem pobjeda je DŽimi Konors koji ih ima 98, ali Đoković bi mogao vrlo lako sljedeće godine da napadne taj rekord, kao i rekord po ukupnom broju titula čiji je Konors takođe vlasnik jer je tokom karijere osvojio čak 109 trofeja.