latinica  ћирилица
30/08/2024 |  16:00 | Autor: RTRS

Sve spremno za rukometni spektakl - Svesrpski kup

Predstojeći osmi po redu Svesrpski kup za rukometaše i četvrti za rukometašice, koji su na programu 12. i 13. septembra u Banjaluci, bila je jedna od tema zajedničkog sastanka predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića, te predsjednika Rukometnog saveza Srbije Nenada Јankova i generalnog sekertara Aleksandra Brkovića.
Rukomet - Foto: RTRS
RukometFoto: RTRS

- Upoznao sam naše prijatelje iz Rukometnog saveza Srbije da je pokrovitelj manifestacije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, što je potvrda koliko smo ozbiljno pristupili organizaciji ove manifestacije na koju smo ponosni.

Informisao sam ih da smo klubovima obezbijedili termine za treninge u dvorani "Borik", kao i smještaj i sve ostalo što je neophodno za organizaciju takmičenja.

Ono u što sam siguran, a to je, da će ovo biti rukometni spektakl, jer je Vojvodina izuzetno jaka, a vidljivo je da se i Partizan silno pojačao uz napomenu da će prvog dana, 12. septembra ova dva tima svoj polufinalni meč Svesrpskog kupa igrati i za Super kup Srbije i da će radi toga ovaj meč suditi njihovi arbitri.

Priliku sam iskoristio da im se zahvalim na činjenici što su naši klinci bili dio kampa "Srbija te zove" - riječi su Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.

Delegaciju Rukometnog saveza Srbije zanimalo je da li je sve spremno za Svesrpski kup i da li će na njemu učestvovati RK Borac m:tel.

- Što se tiče organizacije sve je spremno, a iskreno se nadam da će dio ovog spektakla biti i naš Borac. Sa svoje strane. kao čovjek i kao predsjednik saveza, sve sam učinio da se riješi trenutno stanje u klubu, ali na moju molbu na sastanak nije došao niko iz Ministarstva sporta Republike Srpske kao ni savjetnik Mladen Bojinović. Meni je savjest čista. Borac je iznad svih nas, on je poodavno postao brend Banjaluke, Republike Srpske i regiona i smatram da se u rješenje problema treba da uključe iz resornog Ministarstva kao i iz Grada Banjaluka. Mi ćemo još malo sačekati, ukoliko Borac ne bude mogao igrati, spremili smo rezervnu varijantu - dodao je Umičević.

Marinko Umičević još je napomenuo da je na sastanju bilo govora i o proširenju saradnje između dva bratska svaeza, kao i o RINK konvenciji koja treba da se pokrene u Republici Srpskoj.

Takođe je dogovoreno da se u Banjaluci, za vrijeme Svesrpskog kupa, održi zajednička svečana sjednica Upravnog odbora Srpske Republike Srpske i Srbije.

Ono što još treba dodati, a to je, da će Radio-televizija Srbije prenosti meč Superkupa Srbije Vojvodina - Partizan, ako i muško finale Svesrpskog kupa i najvjerovatnije i finalni duel između rukometašica Borca i Crvene zvezde iz Beograda. Ulaz za oba dana takmičenja je besplatan, a medijski partneri su Radio-televizija Republike Srpske koja će direktno prenositi sve utakmice, Glas Srpske i Radio-televizija Srbije.