latinica  ћирилица
06/09/2024 |  08:37 ⇒ 08:40 | Autor: RTRS

Trivićeva objavila 11 prioritetnih programskih mjera

Predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić objavila je jedanaest prioritetnih programskih mjera koje bi realizovala kao budući gradonačelnik Banjaluke.
Јelena Trivić - Foto: RTRS
Јelena TrivićFoto: RTRS

Kao prvu tačku navela je "rat protiv tajkuna", odnosno, kako kaže, zabranu ulaska tajkunima u prostorije Gradske uprave i reviziju svih ugovora koje su firme u njihovom vlasništvu zaključile sa Gradom.

Kao dalje tačke navodi usvajanje urbanističkog plana, sa ciljem zaustavljanja betonizacije Grada; neradnu nedjelju u svim djelatnostima u kojima je to moguće; besplatne đačke karte i školske knjige svim učenicima osnovnih i srednjih škola; izjednačavanje cijene vrtića za svu djecu, počevši od 1.1.2025. godine; isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 KM dana 31.12.2024. godine penzionerima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Trivićeva se zalaže za isplatu jednokratne novčane pomoći od 500 KM 31. decembra ove godine borcima Vojske Republike Srpske koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, za stanove mladima čiju će izgradnju finansirati Grad, a čija cijena neće prelaziti 2.000 KM po kvadratu, zatim i za otvaranje novih slobodnih ekonomskih zona sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.

Među pripritete je uvrstila i četiri puta veće izdvajanje iz budžeta Grada za sport, pri čemu će primarni cilj biti da svi fudbalski klubovi u Banjaluci dobiju teren sa vještačkom travom, te da svi sportski klubovi dobiju adekvatne prostorije za rad.

Trivićeva se zalaže i za izgradnju 1.000 novih parking mjesta.