latinica  ћирилица
08/09/2024 |  12:04 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Crnadak: PDP još od svog osnivanja među ključne ciljeve stavio Srpsku u EU

Potpredsjednik i šef Kluba poslanika PDP, Igor Crnadak, razgovarao je sa predstavnicima Foruma žena i Savjeta mladih PDP, te je tom prilikom istakao da je važno da PDP ostane čvrsto na kursu što brže promjene vlasti na republičkom nivou, jer Republika Srpska nikada, od rata do danas, nije bila u težoj finansijskoj situaciji.
Igor Crnadak - Foto: Ustupljena fotografija
Igor CrnadakFoto: Ustupljena fotografija

- Pored toga, vrh SNSD je odgovoran za višegodišnje urušavanje ugleda Republike Srpske i međunarodnu izolaciju u kakvoj Srpska nije bila ni u prvim, ratnim godinama svog postojanja – naveo je Crnadak.

Rekao je da politike PDP i konkretne mjere koje se odnose na borbu protiv korupcije, najvećeg zla u Republici Srpskoj, kao i ekonomske reforme i moralna i vrijednosna obnova Srpske nikad nisu bile potrebnije.

- Zato će se odmah nakon lokalnih izbora, koji su prioritet do 6. oktobra, morati preduzimati odlučne akcije na spašavanju Republike Srpske, što će uključivati i ozbiljan, detaljan veliki dogovor svih opozicionih snaga u Srpskoj – rekao je Crnadak.

Govoreći o evropskim integracijama Republike Srpske i BiH, Crnadak je rekao da je PDP još od svog osnivanja među ključne ciljeve stavio Republiku Srpsku u EU, sa svim svojim pravima i nadležnostima koje imamo po Dejtonu, pod sloganom "I evropska i Srpska!".

- Po najnovijim istraživanjima u Republici Srpskoj podrška članstvu u EU je oko 50 odsto, čak i nakon višegodišnje antievropske kampanje i antizapadne histerije koju kreiraju SNSD i njihovi mediji – kaže Crnadak.

Ovo je dokaz, ističe on, da ideja evropske Srpske živi i da naš narod želi da bude dio demokratskog, uređenog svijeta, u kojem vladaju red i zakoni, gdje su ljudi slobodni i mogu normalno da žive od svojih plata.

- Na kraju sam upoznao žene i mlade PDP da ću kao šef Kluba PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti sa konkretnim prijedlozima i da će u NSRS u ponedeljak biti predstavljena inicijativa za izradu zakona kojim će biti zabranjen rad u javnoj upravi i onemogućeno korištenje grantova i subvencija licima za koje se utvrdi da su vršili konzumaciju ili zloupotrebu narkotika – poručio je Crnadak.