latinica  ћирилица
08/09/2024 |  12:23 ⇒ 12:59 | Autor: RTRS

Besplatnim mjerenjem šećera u krvi, Ujedinjena Srpska počela sa promocijom svog zdravstvenog programa

Predsjednik Ujedinje Srpske Nenad Stevandić zajedno sa rukovodstvom stranke prisustvovao je besplatnom mjerenju šećera u krvi građanima na Trgu Krajine.
Ujedinjena Srpska - Foto: Ustupljena fotografija
Ujedinjena SrpskaFoto: Ustupljena fotografija

Predsjenik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da se počelo iz Banjaluke jer svi znamo da imamo velike gužve u ambulantama i duge liste čekanja na medicinske preglede.

- Bilo je veliih priča, poput gradnje bolnice, ali za to treba mnogo vremena. Mi smo za to da se napravi bolja organizacija, a taj projekat je uradilo pet doktoro sa lista. Mi imamo rješenje kako da se boljom organizacijom riješe čekanja i gužve u našim ambulantama u Banjaluci, ali i u cijeloj Republici Srpskoj – rekao je Stevandić.

Dr Vladimir Krivokuća je ocijenio da su velike gužve u čekonicama postale veliki problem za građane u Banjaluci.

- Nudimo rješenja u smislu da uvedemo popodnevne smjene koje bi bile dodato plaćene ljekarima i svom medicinskom osoblju iz budžeta Grada. Grad ima svoj budžet i on treba da služi svim građanima - zaključio je Krivokuća.

Dr Slobodan Grhovac je naglasio da se i ginekološki pregledi dugo čekaju.

Foto: RTRS

- Treba reći da je u prošlom političkom sistemu bio jedan odličan zdravstveni sistem. U ovom poličkom sistemu imamo jako loš zdravstveni sistem. Kako je napravljen i ko ga je uveo u Republiku Srpsku i BiH, to sada nije bitno. Bitno je početi ga mijenjati. To je korak koji Ujedinjena Srpska pokušava da napravi. Kao što je u prošlom sistem zdrastveni sistem bio dostupan građanima, tako da bude dostupan i u ovom sistemu. Mi smo odgovorni ljudi, nadamo se da ćemo uspjeti to da uradimo i da održimo svoju riječ – rekao je Grahovac.

Dakle, prema riječima Stevandića, zaključak je sljedeći: Gradski budžet već u decembru obezbjeđuje sredstva za popodnevni rad doktora i sestara banjalučkog Kliničkom centru, a Banjalučani dobijaju slobodne popodnevne termine jer se u jutarnjim terminima pregleda i liječi čitava Republika Srpska.

- To je program Ujedinjene Srpske i u narednih sedam dana ćete čuti još dosta naših programa. Ne bavimo se antikampanjom, ne pljujemo druge, pokazujemo šta i kako treba da se radi – naglasio je Stevandić.

On je podsjetio da skoro u čitavoj Republici Srpkoj danas organizuju okupljanja, kao u Banjaluci.

-Ujedinjena Srpska je jedna od snažnijih političkih opcija koja može da u čitavoj Srpskoj isti dan, u isto vrijeme okupi ljude na trgovima, koji će predstaviti svoje programe. Danas se predstavlja zdravstveni program, kako smanjiti guže. Očekujemo najbolje rezultate, bolje od dugih i bolje nego što smo mi imali do sada – zaključio je predsjednik US Nenad Stevanić.