latinica  ћирилица
09/09/2024 |  13:05 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Republička stranka Srpske: Reformisati rad i ulogu mjesnih zajednica

Naselje Rudine u Dvorovima, kao i mnoga druga naselja širom Semberije, pokazatelj su da se što veći broj građana iz mjesnih zajednica mora uključiti u proces donošenja odluka i određivanja infrastrukturnih prioriteta. Neasfaltirani putevi, nepostojanje rasvjete, i drugi problemi, moraju biti rješavani kroz dugoročnu strategiju i razvojni budžet, izjavio je nosilac kandidatske liste Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljina Slavenko Ristić.
Ristić i Pejčić u Rudinama - Foto: Ustupljena fotografija
Ristić i Pejčić u RudinamaFoto: Ustupljena fotografija

On je istakao da je apsolutno i neotuđivo pravo građana da znaju gdje i kako je potrošen njihov novac.

Kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić, koji je ovom prilikom okupljenim mještanima uručio prigodne poklone, naglasio je da će kao gradonačelnik povećati izdvajanja iz budžeta za komunalnu infrastrukturu – vodovod, kanalizaciju i mrežu puteva.

Ratomir Draganić, kandidat RSS za odbornika u lokalnom parlamentu, izjavio je da u ovoj mjesnoj zajednici živi mnogo njegovih saboraca kojima je potrebna podrška institucija i Gradske uprave.

- Snažno ćemo se zalagati da boračke kategorije imaju dostojanstven život u gradu i Republici za koju su se borili – kaže Draganić.

Mještanin Stanimir Kajtaz izjavio je da u Rudinama ima mnogo započetih i nezavršenih projekata koji bi život građana učinili boljim.

- Mnogo toga smo ovdje i sami uradili, vlastitim sredstvima, i zato očekujemo značajnu pomoć Gradske uprave. Potrebna nam je jača mjesna zajednica i da se naš glas čuje u institucijama grada Bijeljina, o čemu smo razgovarali sa predsjednikom RSS-a Slavenkom Ristićem i kandidatom RSS-a za gradonačelnika Bijeljine Miletom Pejčićem – dodao je Kajtaz.