latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:10 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

Vučić: Srpsko jedinstvo u Srebrenici pokazalo snagu pred 6. oktobar

Izborni štab Miloša Vučića, srpskog kandidata za načelnika opštine Srebrenica na lokalnim izborima u BiH organizovao je konferenciju za novinare u Beogradu, gdje su izrazili zadovoljstvo što je srpsko jedinstvo pokzalo snagu pred lokalne izbore 6. oktobra.
Miloš Vučić - Foto: RTRS
Miloš VučićFoto: RTRS

Skupu su prisustvovali i predsjednici opštinskih odbora svih srpskih partija u Srebrenici koji su jednoglasno podržali Vučićevu kandidaturu.

Vučić je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za načelnika opštine Srebrenica.

Sloga oko zajedničkog kandidata posebno je važna Srbima u Srebrenici pred izbore na kojima će se Vučić boriti sa Hamdijom Fejzićem, koji je dobio podršku bošnjačkih stranaka.

- Hvala svim kolegama iz Srebrenice koji su došli danas ovde. Ova podrška pokazuje našu zajedničku predanost boljoj budućnosti Srebrenice, jer smo posle dugih pregovora napravili najbolji dogovor. Kao što smo mi prevazišli naše razlike, tako molimo i sve naše sugrađane u rasijanju, a koji imaju mogućnost glasanja, da se odazovu na izbore i obezbjede nam bolju budućnost – rekao je Vučić.

Radomir Pavlović, predsjednik opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica dodao je da Srbi po treći put biju izbornu bitku za Srebrenicu.

- Nadam se da ćemo i treći put pokazati jedinstvo, da ćemo da imamo srpsku vlast i da ćemo dati odogovor na rezoluciju i zaustavimo sve pokušaje da Srbe, kao najveće stradalnike, prikažu kao genocidni narod. Zato svi znamo šta nam je činiti 6. oktobra, samo olovkom možemo ostvariti pobjedu i pokazati da Drina nije granica srpskog naroda već zajednički projekat. Zato pozivamo sve ljude iz Srbije da taj dan budu u Srebrenici – naglasio je Pavlović.

Momčilo Cvjetinović je u Beogradu predstavljao srebrenički SDS, koji je i ovaj put stao uz SNSD-ovog kandidata

- Kao što su rekli moji prethodnici, sve srspke partije su se ujedinile oko jednog cilja i stava da imamo Miloša Vučića, kao jedinog kandidata iz srpskog naroda. Apelujemo na sve da dođu 6. oktobra, kako bi nastavili da razvijamo Srebrenicu, da bude prihvatljimo mjesto za one koji su tamo i one koji žele da dođu da žive – istakao je Cvjetinović.

Na promociji su učestvovali predsednici opštinskih odbora svih srpskih partija u Srebrenici: Miroslav Grujičić (US), Јovana Rakić (NPS), Velibor Rankić (DNS), Miloš Milovanović (SP), Boban Ristić (NF), Slađan Milovanović (Lista za pravdu i red) i Nikola Simić (Demos).

Cilj konferencije bio je da se široj javnosti u Srbiji predstavi program i da sa animiraju državljani BiH – Republike Srpske, koji imaju prebivalište u Srebrenici i koji su se registrovali do 23.7.2024. godine, da glasaju iz Srbije 6. oktobra, putem pošte ili Ambasade BiH u Beogradu, kao i oni koji se nisu registrovali da glasaju u odsustvu, a nalaze se na biračkom spisku u Srebrenici.