latinica  ћирилица
10/09/2024 |  18:42 ⇒ 18:56 | Autor: RTRS

Petrović: Izgradićemo novi gradski park u Bijeljini

Novi park u Bijeljini biće izgrađen na potezu od nove autobuske stanice do "Žitoprometa", a riječ je o površini od 23.000 metara kvadratnih i on će predstavljati osvježenje ne samo za taj dio grada, nego za cijelu Bijeljinu koja već 130 godina ima samo jedan veliki park u centru, a Bijeljina je za to vrijeme povećala broj stanovnika za više od 10 puta i potrebna su joj "nova pluća grada", izjavio je kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini Bijeljine Mladen Petrović.
Mladen Petrović - Foto: Ustupljena fotografija
Mladen PetrovićFoto: Ustupljena fotografija

Petrović je pojasnio da će novi park imati zelene površine, dječije igralište, fitnes-park, košarkaški teren, biciklističku stazu, fontanu.

- Projekat podrazumijeva i izgradnju 70 parking mjesta, tako da stanovnici iz udaljenijih dijelova Bijeljine mogu da dođu automobilom i da provedu više vremena u parku. Nakon izgradnje parka, pristupilo bi se drugoj fazi – spajanju biciklističke staze od novog parka sa stazom u Dvorovima i dalje, a na drugu stranu sa biciklističkom stazom ka koridoru i novoj industrijskoj zoni. To bi značilo dobijanje novih staza u dužini od 10,3 kilometra, što je realno bolje ako govorimo o biciklističkoj infrastrukturi u budućnosti – istakao je Petrović.

Kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić rekao je da je namjera Republičke stranke Srpske da Bijeljinu očisti i uredi, kako bi bila urbani centar ovog regiona.

- Naša djeca zaslužuju zdrav i ugodan život. Republička stranka Srpske nudi realne projekte koji garantuju ekološki razvoj grada, sistemsko smanjenje zagađenja vazduha, održiva rješenja za upravljanje otpadom. Sve to može da uradi jedna odgovorna i efikasna gradska uprava koju namjeravam da formiram uz podršku građana – naglasio je Pejčić.

On je uputio poruku svim građankama i građanima Bijeljine – da čuvaju prirodu jer je nisu naslijedili od predaka, nego pozajmili od svojih unuka.

- Ostvarićemo našu viziju Bijeljine u kojoj će se živjeti realno bolje! – dodao je Pejčić.