latinica  ћирилица
10/09/2024 |  21:22 | Autor: SRNA

Banjac: Cilj - četiri odbornika, podrška Јavoru za gradonačelnika

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je večeras da je ubijeđen da će ova stranka na predstojećim lokalnim izborima imati četiri odbornika u Prijedoru, a za gradonačelnika će podržati kandidata SNSD-a Slobodana Јavora.
NPS Prijedor - Foto: SRNA
NPS PrijedorFoto: SRNA

Banjac je na prvoj stranačkoj tribini u naselju Urije rekao da je NPS u Prijedoru imao više od 2.000 glasova 2022. godine, da su bili iznenađenje svima i da niko nije vjerovao da će uspjeti.

On je naveo da je došao na trbinu kako bi podržao kandidate sa liste NPS-a i kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodanu Јavoru.

- Došao sam lično da ga podržim. Gledam ga kao prijatelja, a i Narodna partija Srpske je u koaliciji sa više od 10 političkih partija koje podržavaju Јavora za gradonačelnika - dodao je Banjac.

On je rekao da je politika ove stranke očuvanje tradicije i običaja.

Јavor je istakao da je zadovoljan radom odbornika NPS-a i saradnjom sa tom partijom.

- Zajedno smo radili na realizaciji mnogih projekata - izjavio je Јavor, te izrazio nadu da će imati prilike da i u narednom periodu pokažu da su odličan tim.

On je naglasio da je veoma važno da budu složni jer samo tako se mogu realizovati svi projekti koji su u interesu građana.

Nosilac odborničke liste gradskog odbora NPS-a Olivera Brdar Mirković izjavila je da su okupljenim građanima na prvom predizbornom skupu predstavili listu kandidata i politički program stranke.

Ona je pozvala sugrađane da pruže podršku kandidatima NPS-a za odbornike u Skupštine grada i podrže Јavora za gradonačelnika.