latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:47 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

SPS ima rješenje za nedostatak parking mjesta; Selak predstavio projekat javne garaže

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, održao je danas konferenciju za medije u centru Banjaluke, na lokaciji poznatoj kao Paskulina ciglana, te predstavio projekat javne garaže za koju se zalaže SPS.
SPS - Foto: Ustupljena fotografija
SPSFoto: Ustupljena fotografija

Projektom je predviđena garaža sa 550 parking mjesta, što bi riješilo hronični problem Banjaluke.

- SPS nije partija praznih riječi i obećanja. Svakodnevno radimo na novim rješenjima kako bismo unaprijedili život građana Banjaluke. Zato se i nalazimo danas ovdje u MZ Centar 2, između Vidovdanske i ulice Vuka Karadžića, u samom centru grada, na lokaciji gdje ćemo izgraditi javnu garažu. Barake i zarasle placeve zamijenićemo modernom garažom sa 550 parking mjesta - poručio je lider SPS-a.

Selak je rekao da SPS nije kao odlazeća gradska vlast, koja nastavlja da ignoriše rješenja koja su im "pred nosom".

- Ne oslanjamo se na gradsku vlast već smo sami zasukali rukave i pripremili projekat za buduću garažu u centru Banjaluke. Izradili smo idejno rješenje za objekat površine 24.000 metra kvadratna, od čega je 4.000 kvadratnih metara namijenjeno za poslovne i administrativne sadržaje, a ostalih 20.000 kvadrata je predviđeno za garažu. Biće to najveća i najmodernija javna garaža u Banjaluci - tvrdi Selak.

Gradske vlasti su, prema riječima Selaka, imale vremena na pretek da ovo urade i da gradu obezbijede dodatne prihode.

- Nama nije teško da razmišljamo umjesto njih, jer su "pobjednici" svake dobre ideje i odluke, od koga ona god dolazila, isključivo građani Banjaluke. Ova javna garaža je dovoljna za potrebe centra grada i time ćemo staviti tačku na problem parkiranja - zaključio je Selak.