latinica  ћирилица
14/09/2024 |  13:34 ⇒ 15:34 | Autor: RTRS

Gašić: Potrebno riješiti pitanje odlaganja otpada

Odlažemo smeće pored potoka Šuća i rijeke Sane i time direktno zagađujemo okolinu, zbog čega ovaj problem moramo prioritetno rješavati, kaže Dušan Gašić, kandidat koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda za načelnika opštine Novi Grad.
Novi Grad-Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda - Foto: RTRS
Novi Grad-Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja narodaFoto: RTRS

- Pošto ova deponija nema upotrebne dozvole nju bih trebalo sanirati, a ja ću kao budući načelnik da se potrudim da se formira regionalna deponija gdje bi i mi Novljani riješili to pitanje za neko duže vrijeme - rekao je Gašić.

Iako je aktuelna vlast u Novom Gradu najavljivala da će riješiti pitanje odlaganja otpada ipak to do sada nije urađeno, zbog čega ćemo morati biti odlučniji u tome, poručio je Mladen Šumar, nosilac liste za odbornike u SO Novi Grad ispred koalicije Ujedinjena opozicija PDP-SDS volja naroda.

- Kao što možemo vidjeti ovdje je zaista razočaravajuće jer na samo 2,5 kilometra od grada kompletan komunalni otpad bez uređenja okoline je takav da ugrožava zdravlje i bezbjednost ljudi. Kad govorimo o kapitalnim investicijama to će biti jedan od naših prioriteta uređenje ove deponije - naveo je Šumar.

Zbog nemarnog odnosa aktuelne vlasti, građanima poručujem da dobro razmisle do 6.oktobra kome će dati povjerenje, naglasio je Šumar.