latinica  ћирилица
14/09/2024 |  17:09 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Dodik: Pomoći ljudima u opštini Grahovo koja je ogledalo Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Grahovu da je Republike Srpska zainteresovana da pomogne ljudima koji žive u ovoj opštini, a koja je ogledalo Srpske.
Bosansko Grahovo - SNSD - Foto: Ustupljena fotografija
Bosansko Grahovo - SNSDFoto: Ustupljena fotografija

- Mi ćemo u idućim godinama odlukom Vlade odrediti ove četiri federalne opštine, među kojima je i Grahovo, kao posebnu zonu od interesa za Srpsku i odredićemo da pojačamo njihov budžet sa po milion KM godišnje i to će rasti kako raste republički budžet - poručio je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u Grahovu.

Dodik je najavio da će u Grahovu biti otvorena ambulanta koju će Republika Srpska i Kabinet predsjednika plaćati i tako će biti rješavani svi problemi sa kandidatom koji je spreman za to.

On je istakao da su ljudi u Grahovu proživjeli golgotu i na tome im svi trebaju biti zahvalni za istrajnost da žive.

Dodik je podsjetio da su ti ljudi, kada su se vratili na porušena imanja, bili izloženi i neravnopravnom položaju od kantonalne i federalne vlasti koje su učinile sve da organizaciono blokiraju Grahovo.

- Zato je potrebno da imamo agilne ljude koji mogu da svojim pristupom i karakterom animiraju i vlast u Srpskoj kako bi se obezbijedio jednak tretman kao što i Srpska tretira bošnjačku i hrvatsku nacionalnu zajednicu da i srpski narod prihvate ovdje - naglasio je Dodik za Srnu.

Dodik je rekao da ga je birao narod i da želi da bude sa narodom jer je narodni čovjek, koga nije ponijela funkcija i odnijela u visine.

- Umoran jesam, ali nisam bez snage da nastavim dalje sve dotle dok ovaj narod podržava politiku koju vodim - poručio je Dodik.

Dodik je istakao posvećenost opštinama kao što je Grahovo koje formalno i pravno nisu u sastavu Srpske, ali jesu dominantne u srpskom narodu i zato su ogledalo Republike Srpske.

On je naglasio da je Republika Srpska sve sposobnija da razvija svoje opštine uprkos tome što stalno blokiraju njen rast jer ne žele da se uzdigne i pokaže da egzistira i sama rješava probleme i pomogne opštinama.

- Grahovo je ogledalo Republike Srpske, jer su iz ovog mjesta bili pripadnici Vojske Republike Srpske i prema njima moramo da imamo isti odnos i status - poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika Grahova Petar Malinović rekao je Srni da očekuje bolji život građana, te da će to uspjeti uz jak tim i predsjednika SNSD-a.

On je naveo da je gorući problem Grahova zdravstvo, voda za okolna sela i putna infrastruktura.

- Moramo otvoriti radna mjesta. Ove godine su nam se upisala tri đaka u prvi razred i to je poražavajuće, ali imamo projekte i radićemo na tome sa iskusnim i obrazovanim ljudima, a u timu imamo dva doktora nauka - rekao je Malinović.