latinica  ћирилица
14/09/2024 |  19:22 ⇒ 21:05 | Autor: SRNA

Dodik u Glamoču: Važno da djeca u FBiH izučavaju srpski jezik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je večeras u Glamoču na centralnoj tribini stranke da je mnogo važno to što danas srpska djeca u ovoj federalnoj opštini izučavaju maternji srpski jezik.
SNSD Glamoč - Foto: SRNA
SNSD GlamočFoto: SRNA

- Vidim da stvari u Glamoču idu nabolje, što me zaista raduje - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je potrebno da srpski narod bude jedinstven i naglasio da je važan dio života Srba Crkva, koje je spasila ovaj narod kroz vijekove i očuvala njegov identitet.

- Danas Srbi imaju dvije države - jedna je Srbija, a druga Republika Srpska koja je garant opstanka srpskog naroda u Federaciji - rekao je Dodik i dodao da nikoga ne mrzi, ali da ne da na srpski narod.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Glamoč Nebojša Radivojša pozvao je sugrađane da na predstojećim izborima podrže SNSD koji je najsnažnija politička partija.

On je istakao da je ponosan na novu zgradu lokalne samouprave, na započetu izgradnju sportske dvorane za mlade koja će mladima pružiti zdravo odrastanje i na uvođenje srpskog jezika u obrazovani sistem.

Radivojša je zahvalio ministru pravosuđa u Livanjskom kantonu Aleksandru Rodiću i delegatu iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goranu Broćeti koji su mnogo doprinijeli da danas srpska djeca uče srpski jezik u Glamoču nakon tri decenije.

On je istakao da će u narodnom periodu raditi na obnovi infrastrukture Glamoča.