latinica  ћирилица
14/09/2024 |  20:05 | Autor: RTRS

"Svojim putem" - Uvesti zdraviju ishranu u škole

Ministrastvo, Grad i država nisu nisu uradili ništa po pitanju digitalizacije u obrazovnom sistemu, poručila je Tanja Stevanović, kandidat nezavisnog pokreta "Svojim putem" za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.
Svojim putem - Foto: RTRS
Svojim putemFoto: RTRS

- Naša stranka nastojaće da se bori i predloži da se što prije uvede digitalizacija u osnovno obrazovanje, da što prije krenemo savremenim putem kojim idu sve ostale države, jer mi danas stojimo daleko iza njih - rekla je Stevanovićeva.

Kao dio programa navode zalaganje za zdraviju ishranu. Zdrava porodica - Zdrava Republika Srpska, rekao je potpredsjednik stranke i kandidat na odborničkoj listi Milan Grubor.

On je rekao da će predložiti Gradu Banjaluka da se što prije napravi dogovor i djeci u školama ponude zdravije namirnice od onih koje im se sada nude.

- U mnogim školama i kolektivima postoje aparati u kojima se prodaju gazirana pića, čipsevi, čokoladice i slično. Problem je u tome što ta hrana i pića nisu zdrava užina. Zato imamo sve više gojazne djece, onih koja boluju od dijabetesa i imaju alergije na određenu hranu - dodao je Grubor.

Najvažnije je, kažu, zdravlje djece, jer bez zdrave djece nema zdrave budućnosti.