latinica  ћирилица
20/09/2024 |  15:38 ⇒ 15:39 | Autor: RTS

Čović: Pešić bi trebalo da ostane selektor Srbije

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović na konferenciji za medije je istakao želju da Svetislav Pešić ostane selektor reprezentacije jer je postigao odlične rezultate u dosadašnjem mandatu.
Nebojša Čović - Foto: RTS
Nebojša ČovićFoto: RTS

Predsednik crveno-bijelih je govorio o predstojećoj sezoni i očekivanjima da tim odbrani sve tri titule, a dotakao se i reprezentativne košarke za koju je istakao da je ostvarila odlične rezultate.

- Svetislav Pešić bi trebalo da ostane selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Košarka je naš najveći brend otkad smo samostalno zemlja, da isključimo period SRЈ i SFRЈ. Vidjeli ste to i po rezultatu u Manili i Parizu i zato bih volio da Pešić ostane. To je moje mišljenje. On bi trebalo da ostane - istakao je Čović na konferenciji za medije.

Kada je u pitanju njegova eventualna kandidatura za predsjednika Saveza Čović je u svim stilu rekao da je čuo da ga je Žarko Zečević već pobijedio.

- Znaćete ako bude nešto. To je jako težak posao, pogotovo u ovim vremenima. Medalje ne smiju da pokriju stanje u našoj košarci, ali moraju da postoji plan, struktura… Počinje novi olimpijski ciklus, u novembru imamo već prozore, kvalifikacije za EP, a tada se igra i derbi Zvezda - Partizan. Mnogo je problema koji moraju da se rješavaju. Nije daleko ni 1. oktobar, malo strpljenja - poručio je Čović.