latinica  ћирилица
03/10/2024 |  07:38 ⇒ 08:33 | Autor: RTRS

Radojičić: Mi smo veliki optimisti

Mi smo veliki optimisti. Nakon samo četiri mjeseca postojanja uspjeli smo izaći u osam opština i gradova Republike Srpske rekao je Igor Radojičić predsjednik Nezavisnog pokreta "Svojim putem".
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- Ono što primjećujemo na terenu je da postoji veliko nezadovoljstvo građana, nezadovoljstvo republičkim vlastima koje su umorne, potrošene, kompromitovane, trajuveć jako dugo. Nezadovoljstvo gradskim vlastima u Banjaluci koje su nestručne, , nesistematične, neorganizovane, imaju puno netransparentnih aktivnosti i rasipništva u novcu. Ali i u mnogim drugim sredinama gdje su lokalne vlasti vrlo slabe - rekao je Radojičić.

Smatra da postoji ozbiljan prostor za alternativu koja je sistematična, organizovana, planska i koja građanima treba da ponudi konkretna rješenja.

- Mi smo vodili pozitivnu kapanju i vrlo smo konkretni. Nismo nikoga vrijeđali i blatili, ali jesmo kritikovali sve što ne valja. U Banjaluci imamo mnogo posla pred sobom. Naši odbornici koji budu zastupljeni u skupštini Grada, već u prvoj godini imaju namjeru predložiti i zahtijevati nekoliko stvari. Nakon 50 godina, tražimo novi urbanistički plan grada - rekao je Radojičić.

U mom mandatu, dodaje on, bio je završen nacrt i za četiri godine se nije ništa desilo.

- Mora se uvesti redu gradnju. Sada je dozvoljeno sve. Samo još nije nadograđen Banski dvor i Gradska uprava. Uvešćemo prve godine podsticaje za stambeno rješavanje mladih ljudi, koji više ni kreditom ne mogu da kupe stan. Ali, isto tako promijeniti i politiku podsticaja za privredu, preduzetništvo i zapošljavanje, jer se stalno finansiraju iste firme koje traju decenijama - smatra Radojičić.

U Banjaluci žele početi gradnju nekoliko novih vrtića.

- Mora se provesti u Banjaluci saobraćajna kontrarevolucija, da se napravi red. Povećaćemo sredstva za sport. Promijenićemo i sistem podsticaja u poljoprivredi. Imamo namjeru uvesti red, uvesti sistematičnost, organizovanost i stratešku viziju i gledanje kako u Banjaluci, tako i u drugim sredinama - istakao je Radojičić.