latinica  ћирилица
03/10/2024 |  08:39 ⇒ 09:01 | Autor: SRNA

Rađenović: Osnovati industrijsku zonu, projektni tim i kancelariju za dijasporu

Kandidat Republičke stranke Srpske za načelnika opštine Oštra Luka Saša Rađenović izjavio je da su ključni ciljevi djelovanja otvaranje industrijske zone i osnivanje opštinskog projektnog tima koji će se posvetiti prikupljanju sredstava iz domaćih i stranih fondova.
Saša Rađenović - Foto: SRNA
Saša RađenovićFoto: SRNA

Rađenović je naveo da je jedan od ciljeva da se oformi kancelarija za dijasporu u Oštroj Luci jer je ovoj maloj i izrazito nerazvijenoj opštini bitan svaki stanovnik, bilo gdje da živi.

On je najavio da slijede povećanje granta i novi pravilnik za podsticaje u poljoprivredi, pokretanje zadrugarstva, uvođenje podsticaja za mlade koji žele započeti mini-biznis, izrada urbanističkog plana za uređenje obale Sane i ostalih rijeka radi razvoja turizma.

- Izradićemo registar šuma, a svu raspoloživu sječivu masu podjeliti boračkim i socijalnim kategorijama putem javnog konkursa. Smatram da djelo boračke populacije za našu opštinu i Republiku Srpsku nije dovoljno cijenjeno u našoj opštini i učiniću sve što je u mojoj moći da to promijenim - rekao je Rađenović Srni.

On je najavio da će uvesti stipendije za izuzetne pojedince, te da će se u svakoj mjesnoj zajednici adaptirati prostor koji bi služio za druženje lokalnog stanovništva.

- Planiram zaustaviti netransparentno trošenje novca. Svake godine nevladine organizacije potroše oko 100.000 KM od kojih se vrlo mala količina opravda. Planiram smanjiti plate funkcionerima koje su izuzetno visoke u odnosu na ukupni budžet - rekao je Rađenović.

Kandidati za načelnika opštine Oštra Luka su i Željko Crnobrnja iz PDP-a i Duško Došenović iz SNSD-a.