latinica  ћирилица
03/10/2024 |  08:58 ⇒ 09:00 | Autor: SRNA

Katić: Prioritet - nastavak stabilnog i odgovornog upravljanja

Kandidat SNSD-a za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Јovan Katić izjavio je Srni da mu je prioritet u radu nastavak stabilnog i odgovornog upravljanja, uz dalje unapređenje svih segmenata života građana kako bi ova opština postala moderna, razvijena i poželjna za život.
Јovan Katić - Foto: SRNA
Јovan KatićFoto: SRNA

- To se ogleda u brojnim urađenim projektima i onome što planiramo u narednom mandatu, uz realizovanje istorijski najvećeg budžeta opštine, čime se rijetko koja lokalna zajednica može pohvaliti - rekao je Katić, koji je aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema njegovim riječima, lokalna vlast na vrijeme servisira sve obaveze, a više od 60 miliona KM uloženo je u infrastrukturne projekte, a u daljem radu ostaće fokusiran na realne potrebe građana.

- Sve je počelo 2012. godine kada su građani ukazali povjerenje SNSD-u. Preuzeli smo vođenje opštine, u veoma teškom trenutku, sa naslijeđenim ozbiljnim finansijskim problemima, kreditima i dugovima, te izvršenjem budžeta od svega 4,9 miliona KM, koji je teško pokrivao osnovne potrebe zajednice - rekao je Katić.

On je dodao da se odgovornim i planskim djelovanjem, uz veliko zalaganje, opština danas nalazi u potpuno drugačijoj poziciji, sa budžetom od gotovo 28 miliona KM koji je u prethodne četiri godine bilježio kontinuiran rast.

Katić je objasnio da je u završnoj fazi jedan od glavnih projekata sportsko-rekreativna zona "Čiča" koja će uz planiranu izgradnju bazena i "Zelenog parka", iznad osnovne muzičke škole i zgrade studentskog doma postati centar rekreativnih i sportskih aktivnosti.

Najavio je nastavak ulaganja u putnu infrastrukturu, razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, podršku mladim preduzetnicima. Očekuje i da po realizaciji planiranih projekata ova opštine bude vodeća u BiH po stepenu uređenosti odvoda otpadnih voda.

Katić je rekao da će, ako bude izabran, u realizaciji biti program rada za period od 2025. do 2029. godina koji obuhvata konkretne projekte čija realizacija će voditi ka još bržem razvoju, ekonomskom rastu i poboljšanju kvaliteta života svih građana.

Kampanju smatra kontinuiranim procesom, koji se ne vodi samo mjesec dana prije izbora, već se ogleda u svakodnevnom radu, mjerljivim rezultatima i realizaciji konkretnih projekata, te u svakodnevnom kontaktu sa građanima.

On je dodao da bi predizborna kampanja trebalo da bude vrijeme mjerenja urađenog, a ne vrijeme ispraznih obećanja, te ocijenio kako tokom ovog perioda nije uočio značajnije opoziciono d‌jelovanje niti konkretne mjere ili prijedloge.

- To pokazuje da smo kao vlast bili fokusirani na stvarne potrebe i interese građana i da nam ne mogu pronaći zamjerku, niti predstaviti konkretnu mjeru kojom bi unaprijedili nešto u odnosu na naš dosadašnji rad, što potvrđuje i činjenica da sam jedini kandidat na ovim izborima - smatra Katić.

Katić je rekao da mu je cilj u narednom mandatu da nastavi sa politikom transparentnosti, otvorenosti i aktivnog uključivanja građana u donošenje odluka.