latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:37 | Autor: SRNA

Petrović: Primarni cilj izgradnja puta sa dvije trake do Osmaka

Kandidat SDS-a za načelnika Osmaka Ljubo Petrović ocijenio je da je ova opština primamljiva za život, ali da treba raditi na kapitalnim projektima koji bi zadržali stanovništvo.
Ljubo Petrović - Foto: SRNA
Ljubo PetrovićFoto: SRNA

- Primarni cilj, ako budem izabran za načelnika, biće traženje rješenja da se izgradi regionalni put sa dvije trake do Osmaka kojim bi ova opštine bila povezana sa magistralnim putem Zvornik-Tuzla - rekao je Petrović.

On smatra da bi ovim putem, čija dužina iznosi oko četiri kilometra, opština bila lakše dostupna zainteresovanim investitorima, a lokalnom stanovništvu omogućila bi bržu i lakšu komunikaciju do drugih centara.

Napomenuo je i da je oko 90 odsto sela pokriveno asfaltnim putevima, što treba uraditi i sa preostalima.

Petrović je rekao da je neophodno nastaviti rješavanje sistema vodosnabdijevanja kako bi stanovništvo imalo uredno i redovno snabdijevanje, naglasivši da je ovogodišnja suša pokazala da na tome treba raditi.

Govoreći o razvoju poljoprivrede, s obzirom da je ovaj kraj uglavnom ruralni, Petrović je rekao da mu je cilj da se u svakom selu pomogne ambicioznim domaćinima da stvore samoodrživa gazdinstva i pristojno žive od svog rada i plasmana proizvoda.

- Problem je u tome što opština ne može biti garant otkupa proizvoda, ali bi radila na subvenciji poljoprivrednih proizvođača onoliko koliko bi mogao da podnese opštinski budžet da bi se održala ova proizvodnja - dodao je Petrović.

Istakao je i da je na području opštine završena jedna proizvodna hala, te da bi, ako bude izabran, odmah raspisao konkurs da bude stavljena na raspolaganje zainteresovnim privrednicima da otvore neki proizvodni pogon.

Petrović kaže da će i dalje insistirati da se izgradi sportski teren u Osmacima gdje bi se odvijali razni sportski sadržaji da bi se zadržala omladina, a ukazao je i da će raditi na razvoju seoskog turizma.